Corpul in dans

„Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) demareaza seria programelor prin care isi propune sa incadreze estetic, critic si analitic unele dintre spectacole pe care le prezinta in sala Stere Popescu” se arată într-un comunicat de presă. Prin stabilirea de raporturi cu alte lucrari, prin pozitionari istorice, stilistice, estetice, prin oferirea de repere sau referinte CNDB deschide dialogul cu publicul sau.

Joi, 28 noiembrie, ora 19.30 CNDB prezinta spectacolul Lay(ers) creat si interpretat de Cristina Lilienfeld. Spectacolul va fi urmat de o conferinta despre lectura corpului in spectacolul de dans contemporan ce ii are ca invitati pe Mihaela Michailov, Igor Mocanu si Cristina Modreanu. Piesa Lay(ers) a obtinut recent Marele Premiu al competitiei ALT CONCURS NATIONAL DE COREGRAFIE.

„Lay(ers) exploreaza conexiunea dintre piele ca organ si emotie. Proiectul meu are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atat senzorial cat si emotional. In imaginea respectiva tema este legata de pielea umana si felul in care ea traieste, se schimba, se decojeste. M-a dus cu imaginatia la acele masti pentru ingrijirea pielii care se desprind asemeni unei a doua pieli de care te dezbraci. Am inceput sa caut similaritati intre pielea sarpelui care se schimba cand nu mai este potrivita pentru el, intre scoarta copacului care se usuca, se crapa intr-un mod foarte expresiv si pielea umana.

 In aceasta calatorie am descoperit, cu fiecare etapa si strat de piele explorat, noi emotii din ce in ce mai brute, mai sincere. Pe de o parte pielea exprima interiorul nostru iar pe de alta parte, o vad ca pe un “paznic” care face legatura intre noi si lume. Astfel, este o lupta de a patrunde in interior, de a lasa emotiile sa se exprime, de a lasa sinele sa iasa.

 Lay(ers) este un spectacol in care va las sa patrundeti in interiorul meu si sa ma vedeti in toata vulnerabilitatea.” marturiseste Cristina Lilienfeld

28 noiembrie, ora 19.30, Sala Stere Popescu

Lay(ers)

O piesa de Cristina Lilienfeld

Concept si interpretare: Cristina Lilienfeld

Muzica: Brian Eno si Portsihead

Multumiri: Bernard Baumgarten si Cosmin Manolescu pentru suport

Producatori: Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau si Centre Choregraphique Trois C-L

 

Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro sau pe site-ul www.cndb.ro.

Pretul unui bilet este de 20 lei.

Sambata, 30 noiembrie, ora 19.30 publicul este asteptat la cel mai recent spectacol creat si interpretat de Paul Dunca, Katia Pascariu si Jak Neuman – “Omul si Albina sa” – ce, potrivit realizatorilor „isi propune sa exemplifice potentialul improvizatoric al folclorului”.

Performance-ul a fost realizat dupa un text de Jak Neumann si are ca poveste centrala sacrificiul ritual pe care stramosul il dezvaluie prin vis copilului adormit din contemporaneitate. “Pe cat de constienta lumea este de propria sa “iluminare”, pe atat e de pornita spre idealizarea personajului malefic, spre o reconstructie cat mai perfecta a dusmanului. Insa observarea acestei realitati nu poate avea loc fara transformarea ireversibila a acesteia. La ce componente ale vietii suntem dispusi sa renuntam si care ar putea fi sacrificiul pe care fiecare trebuie sa il faca pentru dez-intemeierea razboiului?” spun cei de la CNDB.

30 noiembrie, ora 19.30, Sala Stere Popescu

Omul si Albina sa

De/cu: Paul Dunca, Katia Pascariu si Jak Neuman

Performance dezvoltat in cadrul programului de rezidente ArtistNe(s)t 2013, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National

Producatori: Asociatia ArtistNe(s)t – Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti in parteneriat cu Muzeul National “George Enescu” si Centrul de Cultura “G. Apostu” din Bacau

 

Rezervarile se pot face la adresa rezervari@cndb.ro sau direct pe site-ul www.cndb.ro

Pret bilet: 20 lei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.