Gabriel H Decuble & Chris Tanasescu, joi la Poeticile cotidianului #120

Image and video hosti

<meta equiv=

Joi, 4 februarie de la ora 19.00

in club The Other Side

(Str Brezoianu nr 4)

poeticile cotidianului

editia 120

POEZIA 2009

Gabriel H. Decuble și Chris Tanasescu

poetic este și acțiune

La a patra intalnire a poeticilor cotidianului din 2010, seria relationala vă veti întâlni cu doi poeți care vin în fața cititorului cu un întreg fond al poeziei contemporane. Fie că în postura de traducător, fie în cea de cercetător al tendințelor poeziei de azi sau din alte vremi, autorul de poezie de astăzi surprinde de fiecare dată când reușește să își plaseze demersul în contextul literar general.

Poate că v-ați obișnuit să considerați poezia drept o preocupare individuală, vecină cu autismul. Gabriel H. Decuble și Chris Tanasescu vă aduc cealaltă față a poeziei: conștiința acțiunii poetice.

Gabriel H. Decuble – poet, prozator, eseist, traducator si teoretician al literaturilor romana si germana. Publicase poezie in periodice inca din 1988, dar debutul sau editorial avea sa vina abia in 2001, la 33 de ani, prin volumul Epistole… si alte poeme. Miza volumului era sa permita personalitatii si formatiei plurivalente a autorului (poet, prozator, eseist, critic, istoric si teoretician al literaturilor germana si romana, traducator din germana, franceza si engleza) sa coexiste intr-un discurs suficient de matur, incit virstele poetice sa poata dialoga ca intr-un banchet al autocunoasterii, fara a le refuza, prin cumpanirea cvasi-ritualica a formei, prospetimea ludicului sau disponibilitatile (auto)ironice.

Chris Tanasescu este poet, are trei volume publicate (al treilea aparut la Vinea in 2009 si intitulat Hermaia este o carte obiect lucrata in dialog cu pictura lui Grigore Negrescu de la Margento), a fost selectionat in antologii din Romania si SUA, este detinator al Premiului Bibliotecii Internationale de Poezie din Maryland, a tradus din literatura americana, britanica, irlandeza si ebraica, este doctor in filologie cu o teza care a pus poezia rock in contextul poezie americane si de limba engleza contemporane. Publica articole academice, eseuri, critica de poezie si traduceri in publicatii din Romania, Marea Britanie si Statele Unite. Anul trecut a ajuns in finala festivalului european de Slam poetry de la Berlin. Este poetul proiectului de poetry performance / action painting / rock Margento care a fost premiat in Anglia, Australia si a castigat Discul de Aur 2008 in Romania.

Editia 120 pune in discutie formula “poetic este și acțiune”.

In al cincilea an de poeticile cotidianului suntem pregatiti pentru un format radical: poetici relationale.

Primii patru ani si jumatate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente aparitii editoriale s-au desfasurat ca “literaturi in miscare”, formula prin care fiecare dintre autorii invitati au fost prezentati publicului si pusi in fata unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment in care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii si ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitati.

De pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului imbogatesc formula initiala cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relationala.

In acest sezon invitatul principal este publicul asa ca va invitam sa aduceti cu dumneavoastra hartie si instrumente de scris pentru ca o sa ne distram citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasforma intr-un atelier de lectura coordonat de Razvan Tupa in club Other Side, in fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului isi propune sa investigheze un element esential pentru expresia poetica de astazi. Vom continua sa avem invitati si vom lansa o noua formula de interviu, interviul incrucisat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.