Filme si poezie la poeticile cotidianului in S.A.L.T pub

joi, 4 iunie, de la ora 18.00. pentru in S.A.L.T.pub
(str blanari nr 21)
poeticile cotidianului
editia 104 va invita sa urmariti
filme si poezie

Pentru ca noi credem ca se poate vorbi despre poezie si fara emfaze de teve, va invitam la o seara in doua parti. Prima parte este o prezentare de carte dublata de proiectia unei serii de marturisiri despre Ion Monoran. De curand, editura Cartea Romaneasca a publicat volumul „Eu insumi” semnat de poetul care a devenit o legenda pentru Timisoara.
In Club A veti afla amanunte despre cei care l-au cunoscut si despre puterea pe care a avut-o un poet care in timpul vietii nu a apucat sa publice nici macar un sigur volum personal.
Discutia va fi dublata de proiectia unui scurt film realizat la Timisoara cu marturii despre Ion Monoran cu colaborarea fiicei poetului.

Al doilea subiect al serii este lansarea filmului poezie. puterea care aduce in fata publicului raspunsurile a 24 de poeti tineri la intrebarea „Ce mai este poezia astazi?”. Cei 24 de poeti au fost filmati in timpul Colocviului tinerilor scriitori de la Alba Iulia, documentarul incluzand si fragmente din lectura la care acestia au fost invitati sa participe la Universitatea „1 Decembrie 1918”.
poezie. puterea este un documentar care ia pulsul poeziei contemporane, al indecenţei şi al publicului ei: o oră cu poeţi noi şi puterile lor speciale.

Un film cu:Constantin Acosmei, Şerban Axinte, Constantin Virgil Bănescu, Cătălina Cadinoiu, Dan Coman, Tudor Creţu, Sorin Despot, Cosmin Dragomir, Ana Dragu, Teodor Dună, Aida Hancer, Marin Mălaicu Hondrari, Marius Ianuş, Vasile Leac, Oana Cătălina Ninu, Florin Partene, Denisa Pişcu, Cosmin Perţa, Andra Rotaru, George Serediuc, Stoian G. Bogdan, Olga Ştefan, Adriana Teodorescu si Mihai Vakulovski.
Un proiect poetica.rocultura.ro, realizat de Andrei Ruse şi Răzvan Ţupa.
O seara prezentata de razvan tupa
Dupa patru ani, in care poeticile cotidianului au functionat saptamanal in Club A, evenimentul urca la etaj in S.AL.T. In 2005, la sfarsitul lunii mai se lansa formatul care a inclus improvizatii muzicale si colaborari intre artisti si scriitori. De atunci, poeticile cotidianului au trecut prin diferite formule de prezentare a literaturii. In fiecare saptamana a fost descoperita cate o carte nou aparuta in lectura publica si un scriitor contemporan a fost supus intrebarilor publicului si a vorbit despre scrisul sau (si al celor care l-au influentat).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.