Serata prieteniei Albanezo – Române cu soprana Arlinda Morava

Serata prieteniei Albanezo – Române o are în centrul atenției pe soprana Arlinda Morava alături de invitaţii săi pe 29 noiembrie la Sala Dalles, arată un comunicat.

Soprana albanează Arlinda Morava şi Arte Quintet vă invită la Serata prieteniei Albanezo – Române pe 29 Noiembrie la Sala Dalles, la un spectacol ce îmbină muzica celor două popoare cu emoţionante momente poetice. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Concertul va cuprinde ”piese românești, care aduc în prim-plan frumusețea și profunzimea muzicii tradiționale autohtone, piese albaneze, reprezentative pentru moştenirea culturală a solistei şi, desigur, refrene fără vârstă din repertoriul internațional, care vor încânta publicul și vor menţine atmosfera caldă a unei seri de neuitat”, promit organizatorii.

De la imnul Albaniei, a cărui muzică este scrisă de marele Ciprian Porumbescu, până la personalităţi de origine albaneză ce au îmbogăţit viaţa culturală românească – ca istoricul Nicolae Iorga sau dramaturgul Victor Eftimiu, între poporul român şi cel albanez sunt legături istorice şi de suflet, ” explică  soprana Arlinda Morava. „Concertul este o ocazie deosebită să celebrăm diversitatea și să ne bucurăm împreună de frumusețea muzicii într-un spirit de armonie și unitate.

Soprana Arlinda Morava a venit în România în 1997, la 16 ani şi şi-a urmat visul de a studia muzica, la Liceul Dinu Lipati, apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București. A devenit o invitată preferată a seratelor muzicale din muzeele capitalei şi din alte spaţii dedicate artei şi culturii, dar şi o iniţiatoare şi prezenţă constantă în acțiuni de binefacere.

În anul 2019, Arlinda Morava a fost unul dintre cei 12 artiști internaționali  invitați de Papa Benedict al XVI lea la Priștina, la cel mai mare concert umanitar din lume, dedicat beatificării Maicii Tereza.

În paralel cu parcursul artistic, îmbrăţişează o carieră diplomatică, ca Ataşat Cultural al Ambasadei Republicii Albania la Bucureşti, promovând permanent uniunea culturală dintre România și Albania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.