Din Maramures in Suedia la POETICILE COTIDIANULUI ultima intalnire din acest sezon

Joi, 11 iunie, 2009, începând cu ora 18.00,

In Club S.A.L.T.

(vizavi de Club A, la etaj)

poeticile cotidianului

Editia CV

(ultima din acest sezon)

Poezie

Din Maramures in Suedia

Cosmin Perta va lansa fără mare tam-tam două plachete de versuri. Bătrânul, o divină comedie, experiment literar absurd-suprarealist, cu 8 desene de Adrian Sandu, editura Charmides, 2009. După lectura acestei plachete unii au declarat că nu mai pot scrie, alţii că nu se mai pot ridica de pe jos de râs, dar au fost şi dintre aceia care au spus „interesant”. Si Bocete şi Jelanii, volumaş de poeme cât se poate de serios. După unii mai bun decât zorovavel, santinela şi cântec la un loc, după alţii bun, o evoluţie în limita orizontului de aşteptare, dar au fost şi dintre aceia care au spus „merge şi aşa”. O producţie un cristian, scoasă în Biblioteca de poezie, 2009, şi recomandată de Observator cultural.

In a doua parte a serii, Gabi Eftimie si Marius Ianus vor vorbi despre colaborarea pe care au avut-o in acest an cu poeti din Suedia. Între 23 martie şi 1 aprilie 2009 a avut loc cea de-a II-a ediţie a atelierului de traducere româno-suedez, organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm în parteneriat cu Centrul Baltic pentru Scriitori şi Traducători de la Visby. Ediţia din acest an s-a desfăşurat în oraşul Visby, de pe insula suedeză Gotland. Alaturi de Gabi Eftimie şi Marius Ianuş, din România a mai participat la proiect Dan Coman, iar din Suedia Cecilia Hansson, Viktor Johansson şi Henrik Nilsson. Acesta din urma ne-a promis ca va fi alaturi de noi in pub S.A.L.T.

O intalnire prezentata de razvan tupa

Dupa patru ani, in care poeticile cotidianului au functionat saptamanal in Club A, evenimentul urca la etaj inS.AL.T. In 2005, la sfarsitul lunii mai se lansa formatul care a inclus improvizatii muzicale si colaborari intre artisti si scriitori. De atunci, poeticile cotidianului au trecut prin diferite formule de prezentare a literaturii. In fiecare saptamana a fost descoperita cate o carte nou aparuta in lectura publica si un scriitor contemporan a fost supus intrebarilor publicului si a vorbit despre scrisul sau (si al celor care l-au influentat).

POEZIA TA in fata publicului-

O data cu implinirea de trei ani de poeticile cotidianului intalnirile saptamanale isi asteapta publicul sa arate ce stie. Inscrieti-va joi, cu zece minute inainte de ora 18.00 a poeticilor cotidianului si puteti prezenta timp de cinci minute la Poeticile cotidianului, poemele dumneavoastra vorbite. SLAM sau POEZIE VORBITA, POEZIE TRADITIONALA sau EXPERIMENTE, POEZIA TA da piept cu publicul. TE TZINE?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.