„flux”, un performance video cu Mihai Curtean si Anca Cipariu

Miercuri, 20 noiembrie, de la orele 19, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16), va avea loc un performance video după cartea „flux” de Mihai Curtean, apărută anul acesta, la Editura Herg Benet din Bucureşti. Spectacolul va fi susţinut de autor împreună cu actriţa Anca Cipariu. Imaginea şi sunetul sunt realizate de Mihai Curtean.

Prozatoarea Doina Ruşti marturiseste ca „Mihai Curtean face o confesiune care nu ţine cont de convenienţe. Povestea sa este despre dragoste şi suferinţă, iar registrul ales încântă în primul rând printr-un flux narativ curat şi lipsit de infatuare. Adept al unei oralităţi subliniate, poet exersat, îndrăgostit de literatură, autorul flux-ului are acea sensibilitate a artistului conştient de resursele oricărui călător aflat la începutul călătoriei. Nuvela se dezvoltă poematic, susţinută însă pe observaţii prozastice foarte bune şi pe o construcţie narativă care anunţă un romancier interesat de autenticism.”

Mihai Curtean s-a născut în 21 mai 1981, la Sibiu. A absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi Facultatea de Jurnalistică a Universităţii „Lucian Blaga” din acelaşi oraş. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor-şef al Editurii A.T.U. din Sibiu şi iniţiator al colecţiilor „Raftul de poezie” şi „Proză contemporană”, la aceeaşi editură. A publicat în revistele Vatra, Tribuna, Dacia Literară, Convorbiri Literare, Poezia, Hyperion, Mişcarea Literară, Euphorion, Transilvania, Saeculum ş. a. A obţinut premii la mai multe concursuri naţionale de poezie şi eseu şi este prezent în mai multe antologii de poezie şi proză. A publicat volumele de poezii „o foame de roşu”, Editura Timpul, Iaşi, 2005 (Marele premiu la Concursul Naţional de Poezie – debut în volum – „Aurel Dumitraşcu”, ediţia a XII-a, Piatra-Neamţ, 2005), „jazz pentru moartea & co.”, Editura Vinea, Bucureşti, 2007, „camiku”, Editura Brumar, Timişoara, 2009 (ediţia a doua, Editura A.T.U., Sibiu, 2010), „17”, Editura A.T.U., Sibiu, 2012, şi nuvela „flux”, Editura Herg Benet, Bucureşti, 2013.

Anca Cipariu s-a născut în 6 februarie 1987, la Sibiu. A absolvit Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu şi Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la clasa profesorilor Filip Odangiu şi Sinko Ferenc, în anul 2010. Din 2011 este actriţă la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, la Secţia germană. Printre spectacolele în care poate fi văzută în prezent se numără „Bătrână milionară, caut nepoate moştenitoare” şi „Cheie pentru doi”, în regia lui Şerban Puiu, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, în regia lui Gavriil Pinte, „Romulus cel Mare”, în regia Ancăi Bradu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.