CUI FOLOSESTE LITERATURA AZI cu IULIA BALCANAS la POETICILE COTIDIANULUI 28 mai, ora 18.oo ultima editie in CLUB A

joi, 28 mai, de la ora 18.00. pentru ULTIMA DATA in Club A
str blanari nr 14
poeticile cotidianului
editia 103
va invita sa dezbateti
literatura si societate. Cine are nevoie de scriitori azi?
structuri si retele sociale in mediul literar romanesc
cu Iulia Balcanas
Iulia Balcanas propune o discutie libera despre literatura, cu un discret iz sociologic.
“Generaţia 2000” este un fenomen interesant nu doar pentru scriitori, critici sau istorici literari, ci şi pentru sociologi, întrucât aceasta îşi face simţită prezenţa nu doar printr-o nouă scriitură, ci şi printr-un nou context social care permite apariţia unor fenomene şi procese de grup inedite.
Abordarea sociologica a studiului grupurilor/comunitatilor literare vine în completarea demersurilor istoricilor si criticilor literari şi va aduce in discutie, atât pentru scriitori, cât şi pentru cititori, elemente menite (si sper, capabile) să faciliteze restabilirea legaturilor slăbite dintre cele două entităţi.

Al doilea subiect al serii este studiul facut pentru Colocviul Tinerilor Scriitori de la Alba Iulia.
Una dintre concluziile editiei de Alba a CTS-ului a fost aceea ca scriitorii nu isi cunoasc publicul. Pana sa descoperim cifrele magice, care sa ne indice macar o banala demografie a cititorilor de literatura din ziua de azi, e bine sa incepem prin a-i cunoaste pe cei care scriu. Suna…”delfic”, dar pentru curiosi, in seara asta la Poetici vom dezvalui schita unui tablou de familie: participantii editiei de Alba, CTS 2009.

Iulia Balcanas s-a născut în 1983 (Oneşti). În prezent este doctorand în Sociologie la Universitatea din Bucureşti şi Coordonator Cercetare la o instituţie financiară.A debutat în 2005 cu volumul de versuri “Filme americane” (ed. Cartea Românească/ Colecţia “Ediţia a doua” – ed. Vinea). În acelaşi 2005 apare şi un scurt grupaj de povestiri “Oameni şi străzi”, în cadrul colecţiei no name – proiect editorial underground.

O seara prezentata de razvan tupa
De patru ani, poeticile cotidianului functioneaza saptamanal in spatiul din Club A. In 2005, la sfarsitul lunii mai se lansa formatul care includea improvizatii muzicale si colaborari intre artisti si scriitori. In aceasta perioada, Poeticile Cotidianului au trecut prin diferite formule de prezentare a literaturii. In fiecare saptamana am descoperit cate o carte nou aparuta in lectura publica si am invitat un scriitor contemporan sa fie supus intrebarilor dumneavoastra si sa vorbeasca despre scrisul sau (si al celor care l-au influentat).
joi, pentru ultima data
POEZIA TA IN CLUB A
In 2009, poeticile cotidianului isi asteapta publicul sa arate ce stie la intalnirile din club A. Va inscrieti joi in Club A, cu zece minute inainte de ora 18.00 a poeticilor cotidianului si puteti prezenta timp de cinci minute, poemele dumneavoastra vorbite. SLAM sau POEZIE VORBITA, POEZIE TRADITIONALA sau EXPERIMENTE, POEZIA TA da piept cu publicul din CLUB A
http://poetica.rocultura.ro/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.