Poemele revoluţiei din Tahrir la Zidul de Hârtie sucevean

Potrivit unui comunicat, cenaclul sucevean Zidul de Hârtie organizează o nouă întâlnire vineri, 2 martie, de la ora 17.00, la ‘mansarda literară’ din Music Pub, str. Mihai Viteazu 40.

În prima parte va avea loc o prezentare şi o lectură de poezie contemporană egipteană cu titlul „Poeţii revoluţiei din Tahrir” susţinute de scriitorul Florin Dan Prodan: „Indiferent de ţară sau perioadă, poeţii s-au aflat în miezul schimbărilor, revoltelor şi protestelor sociale. Aşa cum de evenimentele din decembrie 1989 se pot evoca numele unor poeţi ca Ana Blandiana sau Mircea Dinescu şi în cazul primăverii arabe poeţii şi scriitorii de acolo au fost în mijlocul evenimentelor, au protestat, scris şi publicat prin filtrul conştiintei lor vocile străzii. Tineri, cu o educaţie tradiţională dar în acelaşi timp cu o formaţie universitară occidentală, scriind atât în arabă dar şi în engleză sau franceză, poeţii din Cairo readuc farmecul poeziei arabe tradiţionale şi al cântecelor sufi în forme şi simboluri ale structurilor poetice moderne ale lui Rimbaud, Borges sau Dylan Thomas”.

În partea a doua a serii Ana-Maria Lupaşcu va susţine un recital de poeme proprii. Născută în Vama, poeta a câştigat premii literare la mai multe concursuri de poezie. Doar în 2011 a obţinut Marele Premiu “Magda Isanos”, la Udeşti, Premiul I la Concursul naţional de poezie “Constantin Virgil Bănescu” din Târgovişte, Premiul I la Concursul naţional de literatură “Calistrat Hogaş”, Piatra Neamţ, menţiune la Concursul naţional de poezie “G. Suru”, Caransebeş, menţiune la Concursul naţional de creaţie literară “Virgil Ierunca”, Rm. Vâlcea, premiul I la Concursul national de poezie “Iulia Haşdeu”, Bucureşti, editia a IX-a etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.