CASTIGATORII concursurilor pentru debut USR si CR vin joi de la 19.00 la POETICILE cotidianului

Joi 3 iunie
OtherSide
Poeticile Cotidianului

editia 137

ii aduce pe
Mihai Dutescu si Sorin Despot

La editia

Poetic este castigator
ora 19.00, intrare libera

Cei doi poeti sunt castigatorii concursurilor de proiecte USR si Cartea Romaneasca pentru anul 2010. Acum cartile lor sunt gata sa fie lansate, iar spectatorii Poeticilor cotidianului sunt primii care le vor vedea. In plus, cei doi invitati ne vor spune totul despre volumele lor si despre influentele care le-au marcat poezia.

Sorin Despot este din Buzau si este specializat in comunicare. A lucrat in zona productiei editoriale, apoi s-a obisnuit cu statutul de frelance copywriter. Acum debuteaza cu volumul „Apasa”.

18 august 1991
bunica mea cumpăra halate
şi mărgele dintr-o consignaţie de la obor cînd
inima ei a încetat să bată ochii reci ai bunicii
încă fixau o pereche de ciorapi lycra pe stradă
oamenii toţi mutau sacoşele pe partea stîngă
răsuflarea rece a comunismului le ridica părul pe ceafă
maică-mea zîmbea tîmp
la gîndul că mă nasc
liberă

Mihai Dutescu este nascut in Alexandria si debuteaza cu volumul „şi toată bucuria acelor ani trişti”. Este arhitect, iar in Other Side vom vedea daca intre profesia sa si poezia pe care o scrie exista legaturi.

o cameră în care intram foarte rar
pereţi calcio vecchio
tabloul cu un bătrân şi un drumeag, la apus
cărţi (pe două rânduri) în spatele geamurilor glisante
pe care aveam voie să le deschid
doar dacă mă spălam înainte pe mâini

Dupa cinci ani de poeticile cotidianului suntem pregatiti pentru un format radical: poetici relationale.

Primii patru ani si jumatate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente aparitii editoriale s-au desfasurat ca “literaturi in miscare”, formula prin care fiecare dintre autorii invitati au fost prezentati publicului si pusi in fata unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment in care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii si ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitati.

De pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului imbogatesc formula initiala cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relationala.

In acest sezon invitatul principal este publicul asa ca va invitam sa aduceti cu dumneavoastra hartie si instrumente de scris pentru ca o sa ne distram citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasforma intr-un atelier de lectura coordonat de Razvan Tupa in club Other Side, in fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului isi propune sa investigheze un element esential pentru expresia poetica de astazi. Vom continua bursa de poezie şi, dacă vă înscrieţi cu 10 minute înainte de începerea evenimentului aveţi publicul pentru poezia voastră timp de 5 minute de microfon deschis. Daca publicul cere mai mult de la voi, continuaţi.

Un eveniment sprijinit de fdl

http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/

English

http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.