LunaScrieDespreTine

Vera Ion si Sorin Poamă, inițiatorii proiectului Scrie despre Tine vă invită marți 10 aprilie ora 11:00la Teatrul Luni de la Green Hours str. Calea Victoriei 120 la o conferință de presă în care vor prezenta proiectul de teatru independent Scrie despre tine, și vor anunța programul primelor lecturi publice pe textele dezvoltate în cadrul laboratorului.
Scrie despre tine este o platformă deschisă de educație si dezvoltare personală prin artă.

Proiectul propune formarea unor grupuri de lucru în care participanții își antrenează capacitatea de a își povesti experiențe personale, de a observa și descrie contextul în care trăiesc, de a asculta și reprezenta poveștile celor din jur, prin exerciții creative de actorie și dramaturgie. Rezultatul acestor întâlniri este câte o piesă de teatru scrisă de fiecare dintre participanți, care apoi va intra în faza de producție pentru a fi jucată in fața unui public. Cine participă – oricine e dispus să își documenteze și exploreze propriile povești, indiferent de experiența pe care o are in domeniul artistic.

Credem că teatrul poate deveni un instrument activ de investigare a contextului in care trăim. Scrie despre tine construiește un puzzle imens de povești si personaje care ne pot oferi o cheie de înțelegere – ce tip de relații și conflicte apar, care sunt adevăratele subiecte care ii preocupă pe cei din jurul nostru, care sunt temele mari ale lumii care ne înconjoară.

După un an și jumătate de lucru cu prima grupă, echipa ”Scrie despre tine” prezintă rezultatele laboratorului – 8 scenarii pentru teatru, scrise și documentate pe povești personale. Ne propunem sa prezentăm publicului aceste texte in cadrul unor spectacole lectură, al căror program va fi anunțat în cadrul conferinței de presă. Pe lângă lecturi, vom include în programul LunaScrieDespreTine și spectacolele deja produse in cadrul platformei noastre (”Ich clown” si”Refuz să cresc. Dacă puteți face o mică donație”) și un workshop deschis.

De asemenea, in cadrul conferinței se vor dezbate câteva din următoarele întrebări:
– Cum a pornit și ce impact a avut asupra participanților acest proiect?
– Cât de mult se poate estetiza o experiență care prezintă un adevăr personal?
– Ce valoare educațională are acest proiect și cum poate fi continuat?
– Cum se pot dezvolta mai departe din punct de vedere artistic poveștile și textele dezvoltate in cadrul atelierului?
Vor vorbi:

Sorin Poama- actor, trainer in cadrul atelierului
Vera Ion- regizor si dramaturg, trainer in cadrul atelierului
Cosmin Briciu- sociolog, participant la atelier
Mihaela Muresanu- cadru didactic asociat Universitatea București, specialist PR, participant la atelier
Olivia Oancea- scriitor, participant la atelier
Corina Ciubotaru- PR manager proiect, participant la atelier

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.