Doina Rusti la POETICILE COTIDIANULUI, joi aprilie 9 de la 18.00 in CLUB A

de la ora 18.00, joi, pe aprilie 9
in Club A
(str blănari nr 14)
poeticile cotidianului
va invita la
O istorie a fantasmelor
cu
DOINA RUSTI
si invitatii ei
Tot ceea ce ne place, sau ceea ce, fara sa ne placa, ne trezim ca ne inchipuim capata un gen special de realitate. Fie ca este vorba despre lucruri care mai intai au fost inchipuire si apoi sunt povestite ca realitate sau despre intamplari care au devenit fictiune, cartile Doinei Rusti descopera acest du-te vino continuu intre mitologie si realitate.
Cea mai recenta carte semnata de Doina Rusti este „Lizoanca la 11 ani” (editura TREI). Povestea Lizonacăi ficționalizează cazul real al unei fetițe de 11 ani, despre care ziarele au scris că a umplut satul de sifilis.
La poeticile Cotidianulu, alaturi de Doina Rusti vor veni Magda Marculescu, directorul editorial al editurii TREI si criticii literari Mihai Iovănel, Bianca Burtza Cernat si Paul Cernat pentru a discuta despre cel mai recent roman al autoarei dar si despre cartile lansate de aceasta pana acum („Fantoma din moara”, Polirom, 2008; „Zogru”, Polirom, 2006; „Omuletul Rosu”, Vremea, 2004) . La Poeticile Cotidianului, regizorii Lucian Sora si Cristian Panaitescu vor aduce imagini filmate in timpul documentarii pentru cazul fetitei prezentat in roman si o serie de fotografii care vor infatisa copii din mediul rural contemporan.
O întâlnire prezentată de razvan tupa
Poeticile cotidianului se apropie de implinirea a 4 ani de cand functioneaza saptamanal in spatiul din Club A. In fiecare saptamana vom descoperi cate o carte nou aparuta in lectura publica si vom invita un scriitor contemporan sa fie supus intrebarilor dumneavoastra si sa vorbeasca despre scrisul sau (si al celor care l-au influentat).
microfon deschis
POEZIA TA IN CLUB A – O data cu implinirea de trei ani de poeticile cotidianului intalnirile din club A isi asteapta publicul sa arate ce stie. Inscrieti-va joi in Club A, cu zece minute inainte de ora 18.00 a poeticilor cotidianului si puteti prezenta timp de cinci minute la Poeticile cotidianului, poemele dumneavoastra vorbite. SLAM sau POEZIE VORBITA, POEZIE TRADITIONALA sau EXPERIMENTE, POEZIA TA da piept cu publicul.TE TZINE?

poeticile cotidianului 2009


http://poetica.rocultura.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.