Vasile Ernu şi poezia eretică la Poeticile cotidianului 121

ernu la poetici
Joi, 11 februarie de la ora 19.00

in club The Other Side

(Str Brezoianu nr 4)

poeticile cotidianului

editia 121

Ultimii poetici ai imperiului

cu
Vasile Ernu

poetic este eretic

Seria relationala a Poeticilor îl are invitat pe Vasile Ernu, autoritatea indiscutabilă în materie de cool în vremea comunismului. În cel mai recent volum semnat de Ernu, 2 capitole sunt dedicate descoperirii poeziei. Poezia ca revoltă interioară, ca formă de rezistenţă şi ca o nevoie fundamentală. A cincea nevoie fundamentală după foame, sete, sex şi excreţie.

Poate că v-ați obișnuit să considerați poezia drept o formă de izolare, vecină cu autismul. Vasile Ernu continuă cu exuberanţa poeziei.

Vasile Ernu este nascut in URSS in 1971. Este absolvent al Facultatii de Filosofie (Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi, 1996) si al masterului de Filosofie (Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj‑Napoca, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta+societate. A activat in cadrulfundatiilor Idea si Tranzit si al editurilor Idea si Polirom. In ultimii ani a avut rubrici de opinie in Romania libera si HotNews, precum si rubrici permanente in revistele Noua Literatura, Suplimentul de Cultura si Observator Cultural.
Alaturi de C. Rogozanu, Ciprian Siulea si Ovidiu Tichindeleanu, Vasile Ernu este coordonatorul volumului Iluzia anticomu­nismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu (Cartier, 2008).

Editia 120 pune in discutie formula “poetic este și acțiune”.

In al cincilea an de poeticile cotidianului suntem pregatiti pentru un format radical: poetici relationale.

Primii patru ani si jumatate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente aparitii editoriale s-au desfasurat ca “literaturi in miscare”, formula prin care fiecare dintre autorii invitati au fost prezentati publicului si pusi in fata unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment in care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii si ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitati.

De pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului imbogatesc formula initiala cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relationala.

In acest sezon invitatul principal este publicul asa ca va invitam sa aduceti cu dumneavoastra hartie si instrumente de scris pentru ca o sa ne distram citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasforma intr-un atelier de lectura coordonat de Razvan Tupa in club Other Side, in fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului isi propune sa investigheze un element esential pentru expresia poetica de astazi. Vom continua bursa de poezie şi, dacă vă înscrieţi cu 10 minute înainte de începerea evenimentului aveţi publicul pentru poezia voastră timp de 5 minute de microfon deschis. Daca publicul cere mai mult de la voi, continuaţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.