Conferinta de presa BUCHAREST BIENNALE 5

CONFERINTA DE PRESA BUCHAREST BIENNALE 5
Joi, 16 Februarie, 2012, ora 11:00.

Anne Barlow, curatorul desemnat al BUCHAREST BIENNALE 5, va anunta in cadrul unei conferinte de presa, lista artistilor participanti, locatiile expozitiilor si noi detalii cu privire la conceptul BUCHAREST BIENNALE 5 – Bienala Internationala Pentru Arta Contemporana Bucuresti.

La conferinta vor participa alaturi de Anne Barlow, curatorul desemnat al BB5, Razvan Ion si Eugen Radescu, Co-Directorii BUCHAREST BIENNALE, Andrei Craciun si Ramona Macarie, Directorii Executivi ai BB5.

LOCATIA: PAVILION – centrul pentru cultura si arta contemporana (Sos. Nicolae Titulescu nr. 1, Piata Victoriei, Bucuresti).

Partener Strategic: Unicredit Tiriac Bank

REZERVATI-VA DATA: 24 MAI 2012 – DESCHIDEREA OFICIALA

BUCHAREST BIENNALE 5, generata de PAVILION – journal for politics and culture, va avea loc in perioada 25 Mai – 22 Iulie 2012 si o are drept curator pe Anne Barlow (UK/USA).
Deschiderea oficiala este programata pentru joi, 24 Mai, 2012. In cadrul BB5 vor avea loc numeroase evenimente precum prelegeri, performances, si dezbateri.

CONCEPT
In contextul actual al naturii schimbatoare a economiei, societatii si culturii—situatii care sunt adesea numite “vremuri precare” — artistii trebuie sa isi negocieze adesea pozitii riscante, teritorii contestate, ori situatii in care activitatea culturala interactioneaza sau ofera un contrapunct la conditii de flux. in cadrul acestui context, Bucharest Biennale 5 reliefeaza creatia unor artisti al caror portofoliu nu consta neaparat in situatii evidente, ci mai degraba in strategii investigative, indirecte sau informale, care poseda propria lor forma de putere.
Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati:
http://bucharestbiennale.org/ro/concept.html

CURATOR
Anne Barlow (s-a născut în Glasgow, Scoția), este curatorul desemnat pentru BB5 și Director Executiv al Art in General, New York.A activat in calitate de curator al Scottish Arts Council Collection of contemporary art (1989-1994) si al Contemporary Art and Design din cadrul Glasgow Museums (1994-1999). De asemenea din 1999 pana in 2006 a fost curator pentru Education and Media Programs in cadrul New Museum, New York.
Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati:
http://bucharestbiennale.org/ro/curators.html


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.