poeticile cotidianului aduc NOUA POEZIE BASARABEANA


Joi, 18 februarie de la ora 19.00

in club The Other Side

(Str Brezoianu nr 4)

poeticile cotidianului

editia 122

Noua poezie basarabeana

poetic este impreuna

Seria relationala a Poeticilor prezinta cea mai noua antologie de poezie scrisa de autori din Basarabia. Volumul editat de editura Institutului Cultural Roman aduna autori aparuti in ultimii 15 ani.


Poate că v-ați obișnuit să considerați poezia drept o formă de izolare, vecină cu autismul. Noua poezie basarabeana arata ca poezia este una dintre cele mai valabile modalitati de intalnire.


Antologia ii conține pe: Angela Pânzaru, Iulian Fruntașu, Ștefan Baștovoi, Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Steliana Grama, Diana Iepure, Pavel Păduraru, Leo Hristov, Andrei Ungureanu, Ana Rapcea, Adrian Ciubotaru, Horia Hristov, Alexandru Buruiană, Liliana Armașu, Iurie Burlacu, Aurelia Borzin, Corina Ajder, Andrei Gamarț, Vadim Vasiliu, Daria Vlas, Doina Bulat, Ecaterina Bargan, Cătălina Bălan. O parte dintre acesti autori vin in fata voastra in Club OtherSide la Poetici.

Editia 122 pune in discutie formula “poetic este impreuna”.


In al cincilea an de poeticile cotidianului suntem pregatiti pentru un format radical: poetici relationale.


Primii patru ani si jumatate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente aparitii editoriale s-au desfasurat ca “literaturi in miscare”, formula prin care fiecare dintre autorii invitati au fost prezentati publicului si pusi in fata unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment in care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii si ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitati.


De pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului imbogatesc formula initiala cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relationala.


In acest sezon invitatul principal este publicul asa ca va invitam sa aduceti cu dumneavoastra hartie si instrumente de scris pentru ca o sa ne distram citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasforma intr-un atelier de lectura coordonat de Razvan Tupa in club Other Side, in fiecare zi de joi, de la ora 19.00.


Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului isi propune sa investigheze un element esential pentru expresia poetica de astazi. Vom continua bursa de poezie şi, dacă vă înscrieţi cu 10 minute înainte de începerea evenimentului aveţi publicul pentru poezia voastră timp de 5 minute de microfon deschis. Daca publicul cere mai mult de la voi, continuaţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.