Poeticile cotidianului – Sezonul X

Poeticile cotidianului – Sezonul X

Republica Poetica

Din luna octombrie lansăm o serie nouă de întâlniri Poeticile cotidianului în Club A.

O dată cu aceste întâlniri inaugurăm un nou concept. Acest nou concept este Republica poetica și va arăta care mai este astazi puterea poeziei din perspectiva unor scriitori contemporani. Republica Poetica oferă instumentele constituirii unei perspective contemporane asupra poeticului.

Ceea ce oferă Poeticile cotidianului este o identificare la zi a trăsăturilor pe care le are astăzi poeticul, o zonă pe care chiar dacă uită să o numească, nimeni nu o pierde din vedere în existența de zi cu zi. Fie că este vorba despre nevoia de liniște, ori despre elementele care ne dinamizează și dau sens lucrurilor din care este compusă viața noastră de zi cu zi, poeticul este numele pe care ne propunem să îl redăm acestei zone pe care cei mai mulți dintre noi uităm să o și numim, dar care face ca tot restul să merite. Unii își doresc bani, alții succes, unii vor să fie lăsați în pace, sau să li se dea ocazia, alții nici nu știu ce vor dar au impresia că trebuie să-și dorească ceva. Ce au în comun aceste situații? Ceea ce individualizează acest tip anume de dorință este condiția poetică, lucrul care mă face să cred că acest lucru îmi va rezolva toate nesiguranțele.

În acest sezon X al poeticilor cotidianului, Republica poetica se deschide cu o apărare a poeziei. Dintotdeauna ați auzit de apologii ale poeziei mai mult sau mai puțin celebre. De data aceasta aveți ocazia să participați la elaborarea unei apărări a poeziei care va include afirmări și perspective multiple.

Noul format al Poeticilor cotidianului va fi lansat pe 30 septembrie la Praga, în cafeneaua Krásný ztráty, în cadrul proiectului luna 9 a Bucureștiului la Praga, cu o seară care va include proiecția documentarului poezie. puterea, un film cu 24 de poeți noi realizat la Alba Iulia în mai 2009.

Ceea ce veți vedea la Poeticile cotidianului începând cu luna octombrie va aboli prejudecata cel mai bun, cel mai important. Poezia nu poate să aibă o singură voce. Fiecare dintre cei care scriu poezie mai bine sau mai rău afirmă prezența poeticului.

Noul format al poeticilor prevede pentru fiecare seară o întâlnire cu cel puțin doi invitați. Fiecare întâlnire include o discuție despre poezie și scris (interviu live) și câteva momente de lectură sau performance.

Ziua tradițională a Poeticilor cotidianului rămâne joia, iar ora de începere este ora 18.00. O întâlnire durează între 60 și 90 de minute.

Ca orice lucru esențial, poezia trebuie apărată în primul rând de ea însăși.

Lansat în 2005, Poeticile cotidianului este o serie de întâlniri săptămânale care aduce scriitori contemporani în fața publicului. Până în luna iunie a acestui an, când s-a încheiat sezonul 9 al proiectului, au avut loc 105 ediții de Poeticile cotidianului.

Alte detalii

poeticile cotidianului – blogul seriei de întâlniri și programul primei părți a sezonului X.

republica poetica – constituția în lucru

poetics of the quotidian – blogul în engl al proiectului cu detalii pentru fiecare dintre cele 105 ediții de până acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.