Festivalul international Poesis la Satu Mare

Informatia zilei anunta editia 2011 a festivalului international de poezie de la Satu Mare.

In organizarea Centrului Multicultural “Poesis”, a lui D. Pacuraru, George Vulturescu si Claudiu Komartin, in perioada 20-22 octombrie, la Satu Mare se  desfasoara “Festivalul International Poesis”. Transformarea Zilelor Poesis intr-o sarbatoare internationala a poeziei survine dupa aparitia revistei Poesis International.

Programul manifestarilor include intalniri ale scriitorilor satmareni cu invitatii din tara si din strainatate, vizite la o serie de obiective culturale din judet, seri de poezie, decernare de premii s.a.

Program bogat si atractiv

Iata principalele activitati ale acestei reuniuni scriitoricesti de inalta tinuta  devenita deja internationala< joi – 20 octombrie la ora 10 si 30 de minute are loc deschiderea oficiala la Centrul Multicultural Poesis din Satu Mare. Simpozionul “Poesis – frontiera fara granite” la ora 11. Masa de pranz se va servi la Restaurantul Poesis, incepand cu ora 13. La ora 16 sunt programate prezentari de carti, reviste si edituri – invitat special Editura Paralela 45, director Calin Vlasie. Decernarea premiilor va avea loc la ora 17 la Centrul Multicultural Poesis, festivitate urmata de seara de poezie. Cina se va servi de la ora 19, la Restaurantul Poesis.

Centrul multicultural PoesisCentrul multicultural Poesis

Vineri, 21 octombrie, de la ora 10 Atelierele Poesis si Poesis International la Atelierele Zetea din Mediesu Aurit. Vor fi vizitate Cuptoarele Dacice de la Mediesu Aurit, iar de la ora 13 – vizita la Muzeul Tarii Oasului. Masa se va servi in Negresti-Oas.

Sambata, cea de a treia zi a sarbatorii literare propune pentru ora 11 deplasarea la Carei, iar intre orele 12 si 14 si 30 de minute lecturi in salile Castelului Karolyi din Carei. La ora 14 si 30 de minute se va servi masa de pranz la Restaurantul Vraja Viilor din Carei. De la ora 16 se va vizita Casa memoriala Ady Endre, iar cina se va servi la ora 19 si 30 de minute la Restaurantul Poesis.

Nume importante ale literaturii vin la Satu Mare

Asa cum anticipam, la editia din acest an a “Festivalului International Poesis” sunt invitati scriitori din tara si din strainatate, nume considerabile ale culturii romanesti si internationale. Sunt asteptati peste 50 de scriitori din 5 tari.

Printre oaspetii editiei din acest an ii mentionam pe< Hanane Aad, George Achim, Paul Aretu, Attila F. Balazs, Elena Borras Garcia, Ioana Buduca, Doina Cetea, Gabriel Chifu, Rita Chirian, Ionel Ciupureanu, Dan Coman, Veronica-Alina Constaceanu, Gabriel Dalis, Augustin Doman, Andrei Dosa, Marian Draghici, Petru M. Has, Diana Iepure, Doina Ioanid, Nora Iuga, Olah Janos, Vasile Leac, Andrei Marga, Marin Malaicu-Hondrari, Azonaban Mezey Katalin, Ioan Moldovan, Ion Muresan, Jan Mysjkine, Felix Nicolau, Nicolae Oprea, Irina Petras, Marta Petreu, Andras Petocz, Adrian Popescu, Amelia Stanescu, Eugen Suciu, Gavril Tarmure, Cornel Ungureanu, Radu Vancu, Calin Vlasie, Radu Voinescu, Peter Waugh.

Alaturi de oaspetii romani si straini spectatori vor fi scriitorii satmareni care vor avea posibilitatea de a se intretine cu participantii la manifestarile organizate vreme de trei zile”

2 comentarii la „Festivalul international Poesis la Satu Mare”

  1. Probabil cele doua reviste (Poesis si Poesis International) au pornit de la lista colaboratorilor pe care ii au. Din cate imi dau seama maproape toti cei invitati au aparut in una dincele doua publicatii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.