Finala Licart 2016 partea de poezie în ateliere și lecturi

Este al cincilea an în care mă bucur să lucrez în ateliere de scris întinse pe mai multe zile cu câțiva dintre cei mai dinamici tineri poeți din România. Radu Herjeu m-a invitat prin 2006 pentru prima dată în juriul concursului Licart, după ce la primele ediții poemele liceenilor au fost judecate de Adrian Păunescu, George Țărnea, Florin Iaru și Mircea Dinescu. De atunci, aproape în fiecare an Claudiu Komartin, Andrei Ruse, Sorin Despot și alți câțiva prieteni au fost alături de mine în atelierele dedicate finaliștilor acestui concurs care adună poeți tineri din toată țara. Uneori atelierele au fost numai câte o întâlnire cu un performance pe stradă, alteori am avut serii de 5-6 dezbateri cu teme și texte pe care le-am regăsit ulterior printre textele câștigătoare ale anilor următori.

De fiecare dată îmi spun că este ultima dată când mai fac așa ceva, mai ales din cauza impresiei că le creezi celor interesați de poezie o imagine greșită legată de interesul care există pentru arta lor. Și în acest an, toți cei care se implică în tabăra Licart o fac voluntar, așa că, dacă ai o firmă sau lucrezi pentru cineva care ar fi vrut să arate cum sprijină poezia, este momentul să îți pară rău: aici ar fi fost promovată firma ta. Și nu e.

Program ateliere&lecturi Finala Licart 2016

răzvan țupa

Sâmbătă 27 august

11-13.00 Atelier Lecturile Poeziei (răzvan)

15-17.00 Atelier Epic și performativ. Puterile vocii (răzvan)afis blecher 133

18-20.00 Lectura publică – Tramvaiul 26 (strada Cercului nr.6) – Institutul Blecher cu Claudiu Komartin

Duminică 28 august

16.00-18.00 Atelier – „poetry weaponization” cu Sorin Despot

Luni 29 august

15-17.00 Atelier – Momentul poeziei – amintirea și dispozitivele prezenței (răzvan)

18-20.00 Lectura de atelier

Marți, atelierul este susținut de Simona Popescu.

Cei 11 participanți la finala de poezie a celei de-a 15-a ediții a festivalului național Licart sunt:

Alexandra Diana Malenda (Lic. Teo. Gheorghe Munteanu Murgoci-Măcin), Andreea Chiper (Lic. Teo. Grigore Moisil-Tulcea), Bogdan-Constantin Enache (Col. Naţ. Mihail Sadoveanu-Paşcani), Codruța-Irina Corocea (Col. Naţ. Dragoș-Vodă-Câmpulung Moldovenesc), Ioana Iacob (Lic. Teo. Grigore Moisil-Tulcea), Irina Temneanu (Lic. Teo. Grigore Moisil-Tulcea), Lavinia Loredana Nechifor (Col. Naţ. Petru Rareș-Suceava), Mircea Teodor Răduță (Lic. Teo. Grigore Moisil-Tulcea), Petruţ Dinu (Col. Naţ. B.P. Hasdeu Buzău-Buzău), Raluca-Ioana Rîmbu (Col. Naţ. Petru Rareș-Suceava) și Roxana Elena Stan (Col. Naţ. Nicolae Titulescu-Pucioasa)

Poemele finaliste pot fi citite pe pagina concursului Licart

Imaginea cu care am prezentat acest text îi aparține lui Vlad Eftenie, unul dintre profesioniștii care vor susține atelierele secțiunii de fotografie din concursul Licart.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.