Tausance baga "legende urbane" in Energiea

Editura Herg Benet și Energiea vă invită vineri, 30 martie, la o lansarea volumului de poezie “legende urbane” de tăușance. De la ora 20, pub-ul amenajad in spatiul unei foste tipografii interbelice (Brezoianu nr. 4, Sector 5 Bucuresti) gazduieste lansarea oficiala a volumului.

În cadrul lansării va avea loc un spectacol de lectură Alex Fifea susținut de vizualurile lui Schultz. Afterparty: DJ Mike.

Potrivit organizatorilor, „Evenimentul face parte dintr-un nou concept literar intitulat Poezie de uz comun, prin care cititorii sunt invitați să citească dintr-o carte scrisă nu pentru critici sau discursuri afabile ci pentru oricare dintre noi, publicul, cu un mesaj direct, acutal și percutant.”

Despre “legende urbane”, Răzvan Țupa scrie: “Când muzica anilor ’80 s-a dus, rămâne poezia lui Vlad Tăuşance ‘cuiul/ prezent ca o migrenă’ şi ‘apoi/ să comandăm şampanie’. Între aceste limite se desfăşoară acţiunile poetice din ‘legende urbane’ cu dimineţile şi nopţile înţesate de nostalgii şi de o întreagă garderobă afectivă pret a porter. Diferitele moduri de destrămare interioară găsesc în vocea din acest volum o bază capabilă să le developeze. Şi developarea continuă până la imaginea recurentă a cuvintelor rupte, a scenelor fluide, a absenţelor care apar aici ca fondatoare ale identităţii poetice: ‘în noaptea asta e linişte/ şi nimeni nu mă priveşte în ochi/ şi nimeni nu smuceşte la dans/ şi nimeni nu îmi vede blugii/ şi nimeni nu ştie cum mă cheamă/ şi nimeni nu mă cheamă/ în noaptea asta sunt eu’.

“legende urbane”, debutul în poezie al lui Vlad Ioan Tăușance, apărut la Editura Herg Benet în 2011, a fost nominalizat la Premiul Național Mihai Eminescu – Opera Prima 2012.

Autorul se prezintă cititorilor astfel: “tăușance scrie. Cam ăsta este singurul lucru care se poate afirma fără dubii despre el. Poezie, teatru, briefuri, raționale, definiții, editoriale, comentarii, emailuri, jumătăți de scenarii, proză scurtă. Și altele. De acum 18 ani. De pe la 15 ani. A trăit și trăiește din asta. Restul e pe Google.” anunta Realitatea.net

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.