Poetic este live la Poeticile cotidianului joi 10 iunie

Joi 10 iunie
OtherSide
Poeticile Cotidianului

editia 138

ii aduce pe
Adrian Bodnaru si Tudor Cretu

La editia

Poetic este live
ora 19.00, intrare libera

Adrian Bodnaru tocmai a debutat acum 16 ani fiind cunoscut mai ales publicului Timisorean pentru textele sale in care nu se da in laturi de la cele mai dificile demersuri formale. In club Other Side aveti ocazia sa il descoperiti pe autorul despre care Daniel Vighi scria: „O poezie de maximă exigenţă. O poezie care nu se joacă de-a poezia. O poezie a ştiinţei de poezie. O poezie care nu ratează în numele formei, abisalitatea vieţii. O poezie a vieţii. O poezie a stării de margine. A reveriei stării aceleia ciudate. O poezie a ninsorilor de pe cînd erai prunc. A ataşului de motocicletă. O poezie cu şofer. Cu o chitanţă. O poezie cu hărţi lipite cu scotch. O poezie populată de miresmele de prin ceşti calde. De prin ceşti brune. „


Alaturi de el, Tudor Cretu a promis ca face drumul pana la Bucuresti nu numai pentru a-si sustine colegul, dar si pentru a vorbi despre propriile sale proiecte.

Tudor Cretu a debutat in volum, cu Dantelariile Adelei, Editura Mirton, in 2001, volum urmat, in 2005, de Obiectele oranj, Editura Vinea. Publica poeme, recenzii, texte de atitudine inVatra, Orizont, Poesis, Ziua Literara, Calende, Reflex etc., precum si in diferite reviste electronice. Este membru al Cenaclului „Pavel Dan” si al www.clubliterar.com. Semneaza lunar rubrica „Faza critica” in Orizont.

Dupa cinci ani de poeticile cotidianului suntem pregatiti pentru un format radical: poetici relationale.

Primii patru ani si jumatate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente aparitii editoriale s-au desfasurat ca “literaturi in miscare”, formula prin care fiecare dintre autorii invitati au fost prezentati publicului si pusi in fata unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment in care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii si ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitati.

De pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului imbogatesc formula initiala cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relationala.

In acest sezon invitatul principal este publicul asa ca va invitam sa aduceti cu dumneavoastra hartie si instrumente de scris pentru ca o sa ne distram citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasforma intr-un atelier de lectura coordonat de Razvan Tupa in club Other Side, in fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului isi propune sa investigheze un element esential pentru expresia poetica de astazi. Vom continua bursa de poezie şi, dacă vă înscrieţi cu 10 minute înainte de începerea evenimentului aveţi publicul pentru poezia voastră timp de 5 minute de microfon deschis. Daca publicul cere mai mult de la voi, continuaţi.

Un eveniment sprijinit de fdl

http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/

English

http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.