Ae/iR. practica poeziei

La Paris există o stradă numită Bucureşti. Face legătura între strada Moscova şi strada Amsterdam. Un pic mai sus e Cimitirul Montmartre, un pic mai jos clinica Milano. În Bucureşti, strada Paris te duce de la Piaţa Dorobanţilor la Piaţa Victoriei, trecând prin Piaţa Quito.

Cu filmul “Ae/iR. practica poeziei” schimbăm perspectivele topografice. În luna iunie la Bucureşti a fost Street Delivery. La Paris, Marche de la Poesie. Din ele am păstrat poezia. De la o jonglerie până la aerul ambalat în pronunţiile noastre facem orice din poezie.
Declaraţii la portavoce, spectaculoase cărţi obiect şi întălniri în ploaie într-un film complet necinematografic.

55 de minute în care punem cap la cap lumea din târgul parizian şi vizitatorii standurilor de pe strada Verona. Şi asta numai pentru că se poate.

Între proiectul de poetică relaţională găzduit de revista Time Out Bucureşti şi cele două lecturi organizate de ICR Paris distanţa a fost de numai câteva ore şi de ceva mai mult aer. Filmul pune toate aceste lucruri într-un carusel visual:
Întălniri, poeme netextuale, oferta de poezie, proiecţii şi accente sunt etapele acestui traseu.

Au fost Ae/iR
Claudiu Komartin/ Ana-Maria Sandu/ Răzvan Ţupa

&
Magda Cârneci/ Alta Ifland/ Irina Botea/ Alexandra Badea/ Iulian Tănase/ Mirela Sofronea/ Doug Howe/ Viviana Muşa Augusto/ Roxana Sicoe Tirea/ Sylvestre Clancier/ Mihai Grecea

Un film propus de realizatorii filmului “poezie. puterea”, Andrei Ruse şi Răzvan Ţupa.

ÎN CURAND

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.