Cartea Rosie in dezbatere la ICR

Potrivit unui comunicat, Editura TREI si Institutul Cultural Roman va invita marti, 8 noiembrie, ora 18.00, la o dezbatere privind volumul Cartea Rosie de C.G. Jung.
Evenimentul are loc la sediul Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1. Iar moderator va fi Horia Roman Patapievici. Invitati sunt Andrei Plesu, Mihaela Minulescu si Vasile Dem. Zamfirescu.

CARTEA ROSIE LIBER NOVUS este una dintre cele mai uluitoare incursiuni in fantasmele si imaginile care unesc inceputul secolului XX. Cu acest volum, pana de curand rezervat specialistilor, Carl Gustav JUNG a prefatat teoriile sale ce au dus la nasterea unei noi ramuri in psihologia moderna. Editata de Sonu Shamdasani editia de fata a Cartii rosii ofera o perspectiva detaliata asupra investigarii psihologice la persoana I.

„O premiera editoriala care sincronizeaza psihologia autohtona cu cea europeana” – Dilema Veche

„Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti” C. G. Jung

Acestea sunt cuvintele psihologului C.G. Jung scrise in 1957, in care se refera la deceniile cand a lucrat la Cartea Rosie, din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste 80 de ani de existenta ei, Cartea Rosie nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului interesat, discipolilor si succesorilor lui Jung.

Publicarea Cartii Rosii ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei.

Accesul publicului este liber.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.