Ion Barladeanu, cowboy-ul meu

De luni puteti cumpara imagini de mari dimensiuni ( 1m/70cm), serie limitata ( stampilate pentru a cunoaste poza si numarul de serie ) cu Ion Barladeanu. costa 100 lei.

Luni, 7 noiembrie, la ora 19 :30, are loc vernisajul instalatiei Ion Barladeanu, cowboy-ul meu la Institutul Francez din Bucuresti, pe Dacia 77.

Instalatia conceputa de Carmen Lidia Vidu, va prezenta publicului, intr-o scenografie inspirata de colajele lui Ion Barladeanu, 20 de lucrari ale artistului si 20 de fotografii serie limitata care vor fi puse in vanzare. Expozitia este deschisa publicului in perioada 7 – 28 noiembrie.

Ion Barladeanu nu este un artist in sensul clasic al cuvantului: nu are studii de specialitate, iar lucrarile pe care le creeaza de mai bine de treizeci de ani au o functie mai degraba autoterapeutica (de afirmare ingenua a propriilor dorinte si obsesii, dar si a unei libertati interioare) decat una pur estetica de adresare catre un potential spectator. Ion Barladeanu este un personaj in sensul plin al cuvantului : a visat dintotdeauna sa joace in filme, sa fie un erou… Colajele pe care le realizeaza nu sunt altceva decat propriile lui filme, le compune ca un regizor, dupa o poveste imaginata tot de el.

Instalatia conceputa de Carmen Lidia Vidu nu face altceva decat sa puna „in scena” personajul Barladeanu, ii ofera ocazia de a fi un western hero asa cum s-a visat dintotdeauna.

« Povestea noastra are loc intr-un decor de film western, facut din ziarele care-i servesc ca material de lucru lui Ion Birladeanu: capite albe de fan, din ziare, care ascund in ele colajele lui Nea Ion. In mijlocul lor, poze unicat, serie limitata cu Ion Birladeanu, in costum de cowboy, pentru prima oara actor intr-un film western. » (Carmen Lidia Vidu)

Ion Barladeanu s-a nascut in 1946 in comuna Zapodeni, judetul Vaslui. De-a lungul a mai bine de treizeci de ani, Ion Barladeanu a selectat si a decupat imagini din reviste, cu care a realizat mai bine de o mie de colaje. Este reprezentat din 2008 de galeria H’Art, iar lucrarile sale fac o cariera internationala, fiind expuse la Londra, Copenhaga, Basel, Paris.

Producator : Carmen Lidia Vidu, regizor de teatru si de evenimente multimedia

Fotograf : Barna Nemethi

Instalatie : Bogdan Olariu

Costum : Razz Craft – Razvan Vasilescu

Sponsor :Tudor Breazu

Co-producator si partener logistic: Institutul Francez din Bucuresti

Partener : Galeria H’art Bucuresti

Multumiri : Dan Popescu, Diana Ioana Marasoiu, Catalin Furtuna, Ana Niculescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.