Editia 111 a PC ANULATA

Asa cum am anunțat mai deunăzi Angela Marinescu urma să îsi prezine cea mai recentă carte la Poeticile cotidianului. Am tot discutat cum i-ar plăcea cel mai mult să se desfăsoare întâlnirea, am stabilit unde să stea criticii literari în timpul întâlnirii ca să nu se simtă poeta stânjenită.

Cred că este pentru prima dată când sunt de acord cu un poet care programează și, ulterior, anulează întâlnirea de la Poeticile cotidianului. De aceea această ediție rămâne în desfășurător ca EDIȚIA AMÂNATĂ.

Într-o carte pe care o avea ieri colega mea, Cristiana Gavrilă am citit că “noi mimăm în fiecare zi lumea care ne înconjoară, fără să o stim. Când iubim, instinctiv, îl mimăm pe celălalt. (…) trebuie proiectat în afara sinelui acest element, în loc ca el să fie conservat în interior, iar această scoatere afară este mai întâi o recunoaștere, înainte de a deveni, eventual, un act de cunoaștere și creație. Munca poetului, fie el pictor, scriitor sau actor, constă în a se hrăni cu toate aceste experiențe”. (”corpul poetic” Jacques Lecoq, ed artSpectm 2009, p.59)

Din cartea pe care urma să o discutăm asta am înțeles că refuză de câte ori poate Angela Marinescu: să mimeze comunicarea. Rămâne cartea, care mi se pare cea mai clară carte de poezie din ce am citit anul ăsta. Candva era un film romanesc Angela Merge mai Departe. Personajul principal era o taximetristă. Poezia Angelei Marinescu este in Probleme personale o experienta individuala. Asa cum trebuie sa fie poezia. De aceea am inteles mai mult decat oricand razgandirea dansei. Este si razgandirea pe care o traiesc eu in fiecare saptamana de poeticile cotidianului.

La Poeticile cotidianului continuăm așa in clubul SUBURBIA, Adresa: str. Selari, nr. 19:

CXII 19 noiembrie- 19.00 SUBURBIA, Adresa: str. Selari, nr. 19- Domnica Drumea

CXIII 26 noiembrie- 19.00 Suburbia, Adresa: str. Selari, nr. 19 – Traditia poetica a boemei cu Alexandru Tiepac, Octavian Mihalcea, Gabriel Tudorie + Alex Potcoavă și Moni Stănilă

CXIV 3 decembrie- 19.00 SUBURBIA, Adresa: str. Selari, nr. 19 Tausance / resident poet

poeticile cotidianului 2009

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.