Poezie pentru copilărie


Joi seara, 13 noiembrie, aveți ocazia să oferiți pasiunii dumneavoastră pentru arte un sens umanitar. Cateva filme scurte ale Ioanei Alexandra Tiberian aka CILDUS, poemele si textele lui FLORIN IARU si muzica ALINEI BOTEI sunt dedicate micuțului Luca într-o întâlnire care va avea loc de la ora 19.00 la Alandala (Str Aurel Vlaicu nr 70, 020092 Bucharest, Romania). „Ii dedicam aceasta seara lui Luca, un baietel in varsta de 7 ani, care are nevoie de ajutorul nostru, pentru a invata sa comunice, sa se joace si sa se bucure” anunță organizatorii evenimentului. 

Povestea lui Luca:

” LUCA are 7 ani. Nu vorbeste; face lucruri repetitive; are nevoie de ajutor la imbracat, hranit; ii plac doar anumite alimente; uneori rade isteric, fara un motiv anume si dupa cateva secunde poate incepe sa planga la fel de violent. Pe de alta parte, are un contact vizual intens cu oamenii; este prietenos, chiar si cu strainii; e foarte afectuos cu parintii lui si intelege foarte multe dintre lucrurile care i se intampla in viata de zi cu zi.La varsta de 3 ani a fost diagnosticat cu autism, iar la 4 ani parintii lui au aflat ca are si cavernomatoza cerebrala. Povestea lui e lunga, iar aventurile medicale prin care a trecut, nenumarate. In ce priveste cavernomatoza, toti doctorii la care Luca a mers pana acum, in numar destul de mare (neurologi, neurochirurgi, etc.) au spus ca nu se poate face nimic. Nu se pot opera si nici nu se pot trata medicamentos. Terapia pentru autism insa trebuie continuata, mai ales ca aceiasi medici i-au asigurat pe parinti ca nu exista o legatura intre cele doua boli si ca terapia nu poate influenta in nici un fel negativ cavernoamele.

In urma cu 3 luni, Luca a inceput un program de 7 ore de terapie (9:00-16:00) la centrul “Invingem autismul” din Bucuresti. Costurile se ridica la 3000 de RON pe luna! O suma foarte mare, pe care parintii abia daca o mai pot asigura de la o luna la alta! Aceasta reprezinta numai o parte din banii cheltuiti pentru nevoile copilului. ” https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1434653503422026&set=pcb.1434654093421967&type=1&theater Va invitam, asadar, la un eveniment multimedia, cu film, muzica si poezie, pe care il sustinem cu scopul strangerii de fonduri, necesare platii terapiei lui Luca. Biletul la eveniment este gandul tau bun pentru Luca! Pentru prietenii care isi doresc sa ne fie alaturi, dar nu pot ajunge la eveniment, exista posibilitatea de a face donatii in contul familei lui Luca la: RO21 RZBR 0000 0600 1356 2264 Ioana Tiberian (mama lui Luca) ioana.tiberian@yahoo.ro 0726.203.133

luca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.