Atelierului Acțiunii Interdisciplinare la Chisinau

Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, blocul 3

Academy of Music, Theatre and Fine Arts, 3rd block

15 februarie 2012, ora 16:00

str. 31 August 1989, nr. 137, Chisinau

etajul 1, sala 101

RO

– – – – –

În cadrul proiectului de colaborare Tandem – program de schimb între managerii culturii vă invită la o întîlnire cu Leslaw Tetla, Johanna Zdzienicka și Pawel Mendrek, care vor prezenta activitatea Atelierului Acțiunii Interdisciplinare din cadrul Academiei de Arte din Katowice, Polonia.

Atelierul Acțiunii Interdisciplinare

http://asp.katowice.pl/

Atelierul Acțiunii Interdisciplinare fondat acum cîțiva ani în cadrul Academiei de Arte din Katowice, Polonia se evidențiază prin abordarea unică a dimensiunii educative în comparație cu alte programe de acest tip. Inițiatorii săi manifestă un interes particular pentru metodologia experimentală de predare a artei.

Limbajul vizual este pe larg utilizat în acest Atelier, iar punctul de plecare îl constituie ideea pentru care se alege mediumul cel mai potrivit. În calitate de un laborator conceptual aici se încurajează o atitudine necompromițătoare, clară și deschisă. Este un loc pentru afirmarea poziției artistice, căutarea identității și definirii ariei de interes în cîmpul artei.

Curriculumul Atelierului reflectă caracterul complex și interdisciplinar al artei contemporane. Pornind de la cele mai tradiționale tehnici ale picturii și desenului clasic, ulterior se ajunge la tehnologiile digitale și imaginea în mișcare (fotografie și video). Aici se studiază medii specifice contextului și spațiului (obiecte, instalații), se abordează probleme ale peisajului urban și arhitecturii.

= = =

Acțiunea face parte din proiectul “Spaces as a Tool for Shaping Social Attitudes” – o activitate de cercetare în comun prin care se intenționează a se produce o reflecție asupra factorilor de ordin politic și social ce au influențat procesul de planificare urbană din Europa Centrală și de Est. În procesul explorării spațiului public și celui privat din punct de vedere interdisciplinar și a relației existente între aceste două entități o atenție deosebită va fi acordată punctelor de întîlnire sau frontierei între public și privat.

http://www.ecflabs.org/content/tandem/spaces-shaping-social-attitudes

partenerii proiectului

Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, Chișinău (MD)

Centrul de Artă Le Generateur, Gentilly (FR)

Academia de Artă din Katowice (PL)

Scoala de Arte pentru Copii A. Sciusev, Chișinău (MD)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.