"Amintirea grădinilor-The Memory of Gardens Texte Paralele " poeme de John Mole, volum online

Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu British Council şi Institutul Cultural Român Anunţă publicarea volumului „Amintirea grădinilor-The Memory of Gardens Texte Paralele ” poeme de John Mole.

Cartea poetului John Mole Amintirea grădinilor este o culegere de poeme scrise între 1975 și 2011. O publicăm sub formă de Texte Paralele. Contemporary Literature Press își continuă astfel seria de volume din poezia engleză recentă.

Poemele au fost traduse în limba română de colega mea, anglista Daniela Călinescu. Tot ea este și autoarea unui lung interviu cu poetul, precum și a unui eseu despre întreaga lui operă — ambele publicate în partea a doua a acestui volum.

John Mole s-a născut în 1941. El este în același timp poet, clarinetist de jazz, critic literar și critic muzical. De-a lungul vremii, a dat spectacole de jazz și poezie cu propriul său cvartet, sau cu muzicieni cunoscuți.

Magdalene College, Cambridge, și Universitatea din Hertfordshire cu sediul la Hatfield l-au găzduit ca Poet in Residence. Universitatea din Hertfordshire i-a decernat și titlul de Doctor honoris causa. Pe lângă faptul că scrie în mod curent recenzii despre cărți de poezie și de jazz, John Mole a făcut emisiuni de poezie pentru Radio BBC Three și BBC Four, cum ar fi Poetry Now, Poetry Please și Time for Verse. Scriitorul Robert Graves a fost mentorul mărturisit al lui John Mole; el l-a influențat profund la începutul carierei lui poetice. La rândul lui, John Mole l-a prezentat în repetate rânduri ascultătorilor de radio din Anglia.

Poetul a condus și o casă de editură numită Mandville Press, împreună cu Peter Scupham. Această editură a publicat poeți contemporani în ediții de lux. Interesul pentru literatura timpului lui l-a apropiat de British Council, unde a fost o vreme consilier pentru seria Writers and Their Work.


Volumul Amintirea grădinilor — The Memory of Gardens, poeme de John Mole, Texte paralele, se lansează oficial la data de 18 februarie 2012, dar el poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/mole-memory-gardens.html

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.