a inceput Bienala Internationala de arta contemporana Bucuresti 4

Evenimentul meu preferat in materie de arta in ultimii 10 ani a ramas Bienala al carui ghid pentru acest an il puteti citi aici

Curatorul editiei este Felix Vogel (n 1987).
„Personal, eu sint de parere ca dezacordul este mai important decit acordul. Traim deja intr-o societate care incearca sa structureze totul in jurul deciziilor consensuale, iar acordul aproape ca a devenit un sinonim pentru democratie, cind de fapt lucrurile stau complet pe dos. Cel mai mic numitor comun ilustreaza un soi de politica a liniei mediane, care inseamna sa nu schimbi nimic si sa ai grija de tot ce se incadreaza in medie. Iar pentru ceea ce nu intra in aceasta medie nu se acorda nici un fel de atentie. Daca o expozitie de arta ar arata astfel, ea ar fi oglinda fidela a societatii neocapitaliste contemporane, care se straduieste sa para social-democrata. Daca politica oficiala – “politicile” lui Rancière, asa cum am amintit mai inainte – nu isi bat(e) capul cu aceasta configuratie democratica autentica a dezacordului, acesteia ii ramine totusi posibilitatea sa joace un rol semnificativ in alte spatii politice, asa cum este arta. Iar aici este vorba in mod evident nu doar despre progresul realizat prin introducerea a ceva diferit si, astfel, de pretentia de a juca un rol activ in emanciparea societatii. Se ridica si problema posibilitatilor care mai ramin in cazul in care utilizezi mereu acelasi tip de lucrari, care multumesc pe toata lumea. Daca n-as vedea nici un fel de posibilitate de actiune impotriva unor astfel de forme de acord, n-as mai organiza expozitii.” declara el intr-un interviu in 2008 in East Coast Europe.

Pana pe 25 iulie, spatiile selectate de organizatori gazduiesc lucrari grupate in jurul conceptului: Handlung. despre producerea posibilitatilor.

Daca va ganditi la un traseu al Bienalei, bifati neaparat locatiile din acest an:
PAVILION UNICREDIT – centrul pentru artă și cultură contemporană (Sos. N. Titulescu nr. 1)
Marti – Duminica: 12.00 – 19.00

MUZEUL DE GEOLOGIE (Sos. Kiseleff no. 2)
Marti – Duminica: 10.00 – 17.00

INSTITUTUL DE CERCETARI POLITICE (Str. Spiru Haret nr. 8 )
Marti – Duminica: 12.00 – 19.00

PARADIS GARAJ (Str. Batistei nr. 20)
Marti – Duminica: 12.00 – 19.00

CENTRUL DE INTROSPECTIE VIZUALA (Str. Biserica Enei nr.16)
Marti – Duminica: 12.00 – 19.00

pe langa evenimentele paralele, care sunt o lume in sine, Bienala poate fi vizitata si in tururi cu ghidaj (am facut asta acum 2 ani si e o experienta) doar faceti un grup si sunati sau trimiteti mail la contactele din link.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.