Cearta cu dictionarul: rromii au reusit, femeile?

E foarte placut sa vezi ca incep sa se rezolve lucruri. Discutia despre definita cuvantului „tigan” in Dictionarul Explicativ a luat ceva pana a ajuns in acest stadiu final. Intre timp unele nuante s-au pierdut pe drum, dar merita reamintite.

Unul dintre subiectele pe care in octombrie 2006, atunci cand am ajuns la revista Cuvantul, le-am pus piata  a fost tocmai acesta, „Discriminarea vine vorbind corect”. La link se poate citi articolul de atunci asa cum a fost el mutilat de „refacerea tehnica” a site-lui dupa ce am plecat eu de acolo. Amintesc de acel articol nu ca sa ma dau mare ci ca sa vedem ce s-a pierdut pe drum. O fi nevoie ca femeile sa isi faca un partid ca sa nu mai fie prostitutia o ocupatie „exclusivizata” de academie genului lor ?

Daca tot s-au hotarat academicienii sa corecteze alunecarile de limba din dictionarul explicativ, merita sa se uite si la asta:

PROSTITÚȚIE s. f. Faptă (infracțională) comisă de femeia care practică relații sexuale cu diverse persoane pentru a-și procura mijloacele de existență. ◊ Casă de prostituție = bordel. ♦ Viață dusă de o prostituată. ♦ Fig. Înjosire, degradare. – Din fr. prostitution.
Sursa: DEX ’98 |

3 comentarii la „Cearta cu dictionarul: rromii au reusit, femeile?”

  1. Normal ca prostitutia e exclusiv feminina, la barbati e gigoleala 😀 sau „jmecherie”. Si ca argument suplimentar, uite ce spune un model moral si social al Romaniei de azi: „Dacă un bărbat căsătorit înșeală, atunci e șmecher. Dacă o femeie căsătorită înșeală, atunci este curvă” (nea Gigi).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.