India din poeme si fotografii româneşti

Între 20-23 iunie MENvironment include fotografii şi poeme din India, în cadrul Festivalului culturii indiene, ediţia a V-a.

„Îmi pot imagina India doar prin prisma fuziunii perfecte dintre om şi mediu. Microparticule din mediu integrate în fiecare celulă umană. Am surprins această relaţie în fotografiile dintr-o călătorie în sudul Indiei, fiind interesată de conexiunea individului cu mediul. În sate aşezate între ape, pe plaje însorite, în bărci sau autobuze supraaglomerate, pe malul Gangelui sau pe plantaţii de ceai, urmărită de copii zburdalnici care îşi doreau neînchipuit de mult să fie fotografiaţi, tâlhărită de maimuţe hoţomane, bucuroasă de zâmbetele localnicilor pe fondul mediului înconjurător specific subcontinentului. În timp ce cadrele surprind cromatica şi atmosfera locului, poemele traduse din hindi care le însoţesc pot fi o cheie pentru cotloanele interioare mai puţin accesibile fotografiei.” spune Octavia Vasile.

Octavia Vasile a studiat psihologia şi sociologia, iar în prezent este coordonator în analiză comportamentală aplicată la Centrul Senzo Kids, specializată în lucrul cu copii cu autism şi alte probleme de dezvoltare. A realizat fotografiile din această expoziţie în timpul unui stagiu de voluntariat în India, la un centru pentru dezvoltarea copilului şi consiliere familială.

Cristian Cotarcea a studiat limba hindi în Bucureşti şi în India, cu burse în New Delhi şi Agra. Pentru că nu-i surâde ideea unei cariere în diplomaţie sau servicii secrete şi pentru că indienii preferă să facă afaceri în engleză, a ales să predea hindi şi să traducă poeme şi poveşti pentru copii. A scris câteva poeme în hindi pentru a le recita indienilor care, după ce aflau că ştie limba, îl rugau să cânte o melodie din filmele bollywoodiene.

Evenimentul are loc la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” (Şos. Kiseleff nr. 28-30, Bucureşti). Intrarea la festival se poate face fie cu abonament festival: 30 lei, sau bilete – adulţi: 10 lei, pensionari şi posesori de carduri Euro 26: 5 lei. Elevii şi studentii au bilete la 2,5 lei. Festivalul are loc zilnic între 9 si 19.00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.