Directiile poeziei azi la Atelierelationale#3

Atelierelationale

Libraria Dalles, BoomLIT.com și Bookiseala.ro

organizează sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 17.00 la Cafeneaua Dalles

(Bd.Nicolae Balcescu nr 18, Bucureşti )
a doua sesiune de altelierelationale

Direcţiile poeziei azi

invitat

Claudiu Komartin

cu Răzvan Țupa

A treia sesiune de atelierelaționale este dedicată direcţiilor pe care le urmează poezia scrisă în prezent. De obicei se vorbeşte despre un stil sau altul al poeziei aşa cum am fost învăţaţi la şcoală. În realitate, cele mai multe curente literare s-au suprapus aşa că efortul creativ nu poate fi limitat la o singură şcoală literară.

În faţa publicului de la cafeneaua Dalles va veni Claudiu Komartin, singurul poet tânăr căruia i s-a decernat premiul Academiei Române. Dezbaterea şi lectura pe care o va oferi invitatul este însoţită de prezentarea revistei Poesis Internaţional, publicaţia de poezie care îşi propune să ofere spaţiu deopotrivă creatorilor majori şi celor aflaţi la început fără să se limiteze la o singură orientare poetică. Discuţia va fi ilustrată cu proiecţii de imagini video cu poeţi români şi străini, inclusive un fragment de documentar despre poezia underground cehă, subtitrat în limba engleză.

Bursa de poezie şi microfonul deschis

Cei care au primit caiete de poezie la primele două ediţii sunt invitaţi să vină cu ele şi la această ultimă întâlnire din luna septembrie pentru a trage împreună concluziile acestei prime serii de ateliere. În plus reluăm invitaţia de a performa în faţa publicului de la Dalles poemele proprii sau cele care vă plac. La această ediţie vom relua bursa de poezie, iar publicul este invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care ar plăti să îi vadă. De asemenea, vom continua dezbaterile privind antologia de poezie pentru sms şi veţi afla care sunt noile proiecte pe care atelierele le vor lansa luna viitoare.

Veniţi cu 5 minute înainte de începutul evenimentului şi va puteţi înscrie pentru 5 minute în care microfonul este al dumneavoastră. 5 minute în care puteţi să îi faceţi pe ceilalţi să înţeleagă poezia voastră.

Persoană de contact: Răzvan Ţupa | 0724124722 | razvan_tupa@yahoo.com

Razvan Tupa si Claudiu Komartin

Persoană de contact: Răzvan Ţupa | 0724124722 | razvan_tupa@yahoo.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.