Poeme de trecere & Cele două Mântulese, joi la Poeticile cotidianului

Joi, 25 martie de la ora 19.00

in club The Other Side

(Str Brezoianu nr 4)

poeticile cotidianului

editia 127

poetic este dual

cu

Cele două Mântulese

de

Andreea Răsuceanu

și

poezie de Doina Ioanid

Multă vreme, cine citea Pe strada Mântuleasa era mirat de banalitatea străzii bucureştene cu acelaşi nume: ficţiunea eliadescă părea a se fi iscat din nimic. Andreea Răsuceanu urmărind, dimpotrivă, istoria străzii în documente, a descoperit personaje uluitor de vii, colcăind de patimi, vise şi ispite. Cartea ei răstoarnă vechiul raport dintre istorie şi roman, realitate şi imaginaţie: prima devine mai stranie decât a doua. Semnele destinelor, căutate de Mircea Eliade, au fost scrise dintotdeauna în ochii şi trupurile locuitorilor străzii. Fărâmă, unul dintre ei, a întâlnit-o pe Andreea Răsuceanu într-o după amiază pe o bancă şi i-a spus povestea „celor două Mântulese”, pe care uitase s-o şoptească lui Eliade.” scrie Sorin Alexandrescu.

Enumerat de mulți critici printre cele mai bune volume ale anului 2009, „Cele două Mântulese” de Andreea Răsuceanu vine la poeticile cotidianului cu poveștile din jurul scrierii și lecturii.Alături de Andreea Răsuceanu se întoarce la poeticile cotidianului Doina Ioanid pentru a doua oară la evenimentul nostru de poezie dupa ce, în 2005 și-a prezentat volumele pe care le publicase de la debut. De data aceasta vom vorbi despre varianta audio a volumului său Poeme de trecere lansată de Un Cristian.

Editia 127 pune in discutie formula “poetic este dual”.

În al cincilea an de poeticile cotidianului suntem pregătiți pentru un format radical nou: poetici relaționale.

Primii patru ani și jumătate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente apariții editoriale s-au desfășurat ca “literaturi în miscare”, formulă prin care autorii au fost prezentați publicului și puși în fața unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment în care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii și ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitați.

De pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului îmbogățesc formula inițială cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relațională.

În acest sezon invitatul principal este publicul așa că vă invităm sa aduceți cu dumneavoastră hârtie și instrumente de scris pentru că o să ne distrăm citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasformă într-un atelier de lectură coordonat de Răzvan Țupa în club Other Side, în fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului își propune să investigheze un element esențial pentru expresia poetică de astăzi. Vom continua bursa de poezie şi, dacă vă înscrieţi cu 10 minute înainte de începerea evenimentului aveţi publicul pentru poezia voastră timp de 5 minute de microfon deschis. Daca publicul cere mai mult de la voi, continuaţi.

Un eveniment sprijinit de fdl

http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/

English

http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.