Poetul finlandez Esa Ensio Hirvonen vine la Scriitori la Tradem

Vineri, 14 martie, de la ora 17, poetul finlandez Esa Ensio Hirvonen este invitat într-o ediție specială a evenimentului cultural “Scriitori la Tradem”, susținut de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a Municipiului Craiova (manager, Cosmin Dragoste). Prezintă Nicolae Coande. Poetul finlandez este însoțit de Peter Sragher, președintele Filialei București – traduceri literare a Uniunii Scriitorilor. Intrarea publicului este liberă.

Esa Ensio HirvonenEsa Ensio Hirvonen s-a născut în 1969 la Tampere, în Finlanda. A publicat patru volume de poezie, dintre care unul în Marea Britanie, intitulat Punchdrunk (Năucit), apărut în anul 2004. A fost tradus și în estonă, maghiară, slovenă, italiană și udmurtă. A luat parte la proiecte în care poezia s-a întâlnit cu muzica, artele vizuale, păpușile, teatrul, elemente comice și dansul, atât în Finalanda, cât și în străinătate. A tradus palindromuri de Barbara Kingsolver din limba engleză, dar a făcut și traduceri din limba parsi și spaniolă. Este director executive al Asociației Săptămâna Poeziei, președinte al Littera Baltica, Asociația Scriitorilor Mării Baltice și membru al Asociației Scriitorilor din Sud-Vestul Finlandei.

Scriitori la Tradem este un proiect cultural inițiat în anul 2010 de Nicolae Coande, care și-a propus să invite, în special, scriitori români a căror voce este incofundabilă în contemporaneitate. De atunci au venit la Tradem: Gheorghe Grigurcu, Nichita Danilov, Radu Aldulescu, Marian Drăghici, Mircea Bârsilă, Claudiu Komartin, Sorin Vidan, Vasile Baghiu, Peter Sragher, Paul Vinicius, Bogdan Ghiu, Adrian Mihalache, Michael Astner, Dumitru Ungureanu, Ioan Es. Pop, Radu Vancu, Dragoş Varga, Dan Sociu, Peter Waugh (Austria), Dan Stanca, Anton Jurebie, Liviu Ioan Stoiciu, Cornel Mihai Ungureanu, Silviu Gongonea, Serghei Birjukov, Denis Beznosov (Rusia), N. Georgescu, Daniel Bănulescu, Adrian Cioroianu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.