Lectura publica la Carturesti Verona: Andrei Dosa, American Experience

Editura Cartea românească anunță că marți, 15 octombrie, la ora 19.00, la Carturesti Verona (ceainarie), Andrei Dosa va citi poeme din cel mai recent volum al sau, American Experience, aparut de curind si in editie digitala.

Invitati: Luiza Vasiliu, Marin Malaicu-Hondrari

American Experience este inspirat de cele patru luni in care Andrei Dosa a muncit si a calatorit prin Statele Unite si incearca sa surprinda sistemul american vazut prin ochii unui est-european. Manuscrisul cuprinde trei cicluri de poeme: American Experience (scris in timpul sederii in Statele Unite), Ultimul party cu americani, respectiv Nueva York, acestea doua fiind scrise dupa revenirea in tara.

„Matur inca de pe acum, el evita toate posibilele capcane ale influentelor. Nu se lasa acaparat. Nu admira mai mult decit este cazul. Cel mult, e atent. Nu imprumuta. Nu imita. Are tot ce-i trebuie ca sa-si permita sa scrie poezia pe care vrea s-o scrie.” (Cosmin Ciotlos)

„Asezat in epicentrul principalelor tendinte ale poeziei tinere din ultimii ani, Andrei Dosa are toate datele unui poet de virf, apt sa ridice miza la cote greu accesibile majoritatii congenerilor.” (Paul Cernat)

Andrei Dosa s-a nascut la 7 februarie 1985, in Brasov. A absolvit cursurile masterului de Inovare Culturala (care se numea anterior master de Scriere Creatoare) din cadrul Facultatii de Litere din Brasov. A debutat cu volumul Cind va veni ceea ce este desavirsit, Editura Tracus Arte, 2011 (Premiul national de poezie „Mihai Eminescu”). A colaborat cu revistele Poesis International, Astra si Corpul T.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.