Din nou despre poezie si putere

In luna mai a acestui an, Casa Alba a gazduit o lectura de poezie inedita. O parte dintre cei mai respectati poeti americani de azi au fost invitati sa citeasca poezie alaturi de autori foarte tineri ca o incheiere a unui eveniment inceput in dimineata zilei respective cu un atelier de poezie la care au participat mai bine de 70 de liceeni.

Inregistrarea intalnirii pe care o puteti vedea mai jos spune multe despre normalitatea pe care o poate cauta un eveniment de poezie azi. De la poezie cat se poate de conventionala, pana la forme experimentale practicate de personalitati ale genului publicul a putut sa distinga tendinte clar conturate si formule poetice pe cat de personale pe atat de relaxat impuse.

Ca sa ma intorc la „normalitatea” pe care o pomeneam mai devreme fiecare poet are aici cateva minute de lectura cat se poate de clara, o claritate pe care o regasesti si in discursul cu care presedintele american a deschis seara. Discursul a durat numai 3 minute si are cel putin o calitate care frapeaza: vorbeste despre poezie clar. Si inca si mai rapid a incheiat povestea din care aici lipsesc interventiile muzicienilor.

In aceasta cheie se impun si momentele poetilor, cu poeme citite care nu pierd nimic la lectura din complexitatea pe care o au pe pagina.

Un gând despre „Din nou despre poezie si putere”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.