Psychegrafie- ateliere de scris terapeutic

Librăria Bastilia propune în această vară o serie de ateliere de scris terapeutic pentru toți cei care vor să înlocuiască metoda clasică a psihoterapiei cu scrisul. Participanții la întîlnirile intitulate Psyhegrafie vor avea ocazia să scrie diferite tipuri de texte și să ia parte la exerciții concepute pe baza acestora. Exercițiile de autoexprimare au scopul de a formula și de a explora gânduri, sentimente şi comportamente personale pentru a dobândi schimbarea terapeutică. Inițiatorul proiectului susține că în Psyhegrafie este foarte importantă autenticitatea exprimării și nu calitatea de scriitor: „Nu o să impunem reguli în scris, nici măcar gramaticale“ spune acesta.

Una dintre întîlniri include discuții cu doi scriitori, Octavian Soviany și Livia Ștefan. Este vorba despre un scriitor consacrat și de un autor care tocmai a publicat prima carte care vor vorbi despre experiența lor personală cu scrisul ca „autoterapie’’.

Vara este un moment potrivit ca să faci ceva pentru starea ta de bine, chiar și studiile „unor cercetatori americani” încearcă să demonstreze că nivelul serotoninei, hormonul fericirii, scade în acest anotimp. Atelierul este deschis cu un preview pe 19 iulie și va continua timp de patru ședințe săptamânale, a cîte 2 ore (pe 26 iulie, 2 august, 9 august si 16 august). Înscrierile se pot face la preview (intrarea 10 lei) la librăria Bastilia sau pe adresa de mail psy_iulia@yahoo.com. Costul celor 8 ore de atelier este de 200 de lei (plătibili în două tranșe).

Cabinet individual de psihologie Iulia Stoian

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.