Bienala Tinerilor Artişti se desfăşoară şi se prezintă (şi) la Cafeneaua critică!

Ediţia a V-a a Bienalei Tinerilor Artişti, unul dintre cele mai importante evenimente ale artelor vizuale internaţionale ale perioadei, propune un proiect novator, foarte „trendy”, o posibilă premieră mondială: sub titlul Overlapping Biennial, publicul va avea acces la o mare expoziţie „postată” în Internet, pe un site special, la care se ajunge prin scanarea cu telefonul mobil sau cu tableta sau cu PDA-ul aunor coduri QR (Quick Response Codes/QR codes) risipite prin Bucureşti. Fundaţia Culturală META, organizatoarea tradiţională aBienalei, prezintă evenimentul ca pe unul „virtual”, de artă „contextuală”, de „interacţiune” a publicului cu arta*. Programată în perioada 11 octombrie-11 noiembrie 2012, ediţia a V-a a Bienalei Tinerilor Artişti poposeşte joi 18 octombrie la Cafeneaua critică pentru o prezentare a evenimentului şi pentru o discuţie asupra întregului proiect.
Invitaţi: grupul 2Meta+, compus din Maria Manolescu, Romelo Pervolovici şi Radu Pervolovici (directorul Bienalei), criticul de artă Adrian Guţă şi, dintre curatorii ediţiei, Lea Rasovszky, Silvia Saitoc şi Matei Sâmihăian*.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara, uneori miercuri**.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.