Lydia Lunch iar la Bucureşti

Joi, 23 februarie, una dintre scenele din Kulturhaus Bukarest este rezervată pentru un show special ce îmbină muzica, poezia şi efectele vizuale.

Lydia Lunch este una dintre personalităţile reprezentative pentru efervescenţa creativă a New Yorkului anilor ’70. Ceea ce s-a numit atunci No Wave se manifesta ca un amestec de influenţe funk, jazz, blues, punk rock şi experimente vizuale. Spectacolul „Sick With Desire”, cu care Lydia Lunch vine la Bucureşti, este cel mai recent proiect al artistei. “Succesiunea obsesivă de imagini cu deşerturi singuratice, clădiri părăsite şi tema recurentă a iubirilor pierdute creează un joc de umbre, lumină şi culoare, completat de vocea hipnotică a Lydiei şi lirismul seducător al versurilor”, după cum se arată în prezentare.

Underground „Diva”
„Chipul punker-divei m-a hipnotizat pe tot parcursul ceasului de rockăreală: rânjetul ei care te plesnea cu cinismul adunat de-a lungul a patru decenii de carieră, ochii ei bulbucaţi care când ieşeau nebuni din orbite, când se lăsau înveliţi pe jumătate de pleoape, la fel de superiori ca buzele strânse peste colţi”, scria cineva pe internet după un concert pe care Lydia Lunch l-a susţinut la Bucureşti acum doi ani.
Muzică, literatură, film, reprezentaţii de spoken word, videoclipuri, fotografie sau poezie sunt reperele ce definesc personalitatea artistică a Lydiei Lunch. De-a lungul timpului, a fost implicată în proiecte muzicale alături de Sonic Youth, Einstürzende Neubauten sau Nick Cave şi de spoken word împreună cu William S. Burroughs, Anne Waldman, Jim Carroll sau Henry Rollins. De deschiderea evenimentului de warm-up se ocupă DJ Nic („No Man’s Land”, la Radio Guerrilla). Biletele costă 50 de lei la intrare.

„Muzician şi scriitoare, doamna Lunch adaugă reprezentaţiilor sale scenice o mizantropie obscenă şi sarcastică la modul brutal din care nu lipseşte decât violenţa fizică propriu-zisă.” – „New York Times” din ziarul ring.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.