Scurte scrisori pentru toată iubirea

Ai un blocaj? Vorbeşte pe mess cu 2 persoane în acelaşi timp. Cu condiţia să le iubeşti sincer pe amândouă îţi ia cu mâna orice zăpăceală. N-ai un blocaj? Încearcă s-o faci de la Bumbeşti-Jiu şi n-o să te mai opreşti. Îţi promit!

Încercăm să aflăm ce parte a corpului celuilalt suntem. I-au spus suflet, psihic, divinitate şi n-a mai rămas decât frumuseţe. În toate formele posibile. Iar noi, nepregătiţi să realizăm că frumuseţea este numai ceea ce putem să împărtăşim. Ce pot eu să-ţi spun să fiu eu când ceaţa dimineţii se agaţă de vârfurile copacilor şi alunecă uşor peste ei mai departe ca într-o proză, dar literatura nu m-a interesat niciodată decât în formele ei extreme. Cine m-a chemat să scriu cum iubim începe.

Ramona F. Îţi ziceam că mi-ai provocat revelaţii cu textul pe care mi l-ai cerut. Şi revelaţia cea mai tare e că pană nu m-am gândit la ce mi-ai cerut eu nu realizam că n-am spus niciodată cum le iubesc persoanelor pe care le iubesc din motive diferite. Aşa am ajuns la tine.

Îmi e clar că te iubesc pentru că eşti tu. De fapt pentru toate lucrurile pentru care ţi-am spus mereu doar că te plac. Evitam să-ţi spun că te iubesc pentru că mă temeam să nu te derutez cu asta atâta timp cât eu nu am incredere in mine. Intre timp am ajuns să-mi fie indiferent că aş putea să fiu înţeles greşit atâta timp cât te iubesc şi pentru că eşti singura femeie care m-a lăsat să o iubesc după ce nu am mai reuşit să fim împreună. Am crezut mult timp că sunt atras de tine mai ales pentru că gura ta mă băga în cele mai tari vise din secunda în care mă atingea.

Dar mi-am dat seama că sexul oral cel mai apropiat de Dumnezeu e Pepsi pe lângă toate felurile în care mi-ai arătat că nu mă urăşti după cu ne-am despărţit şi, mai mult, mă laşi să fiu în faţa ta.

DANA C. Cum e ceva ce construim încă nu mă prind dacă te iubesc ca pe o soră mult mai micâ sau ca pe o femeie tânără pe care o doreşte un crizat de 40 de ani. Nici nu aveam cum să ne dăm seama deocamdată. Pt că noi vorbim mai puţin, intimitatea dintre noi fiind un super trup de tăcere.

ANA MARIA L. Cred că e totuşi dragoste şi ce avem noi, Ana Maria! Tocmai pentru că nu am forţat lucrurile niciodată şi nici nu ne-am abţinut şi uite ce ne bucurăm de fiecare dată când ne vedem.

Aşa cum spui şi tu, încep să descopăr feluri : Te iubesc exact asa cum eşti. Nu cu mine. Recunosc totuşi că din prima un motiv a fost că m-a surprins că se vedea de prima dată ce te bucuri de mine. Şi asta aşa a rămas. N-am cum să nu fiu măgulit.

Iţi multumesc.

RALUCA B. Ce tare că ai dat like! Pentru că şi tu eşti una dintre cele câteva persoane pe care le iubesc. Doar ca, în cazul tău, cum esti singura persoana pe care o iubesc fix ca pe o fiică, habar nu am cum se face să şi comunic cu tine.

CARMEN B. Salut, am ajuns la criza vârstei de 40. Doar că la mine e invers. În loc să bâjbâi, mi se clarifică lucruri. Aşa că mi s-a clarificat în ce mod te-am iubit eu pe tine. Sigur, tu nu aveai niciun motiv să răspunzi doar că îţi scriu acum ca să-ţi mulţumesc pentru că nu ai făcut-o. Pare ilogic. Dacă m-ai fi ajutat să trec peste timiditate şi prostia mea din adolescenţă nu te-aş fi transformat niciodată în partenera imaginară. Pe tine, Carmen, te-am iubit cel mai mult timp. Desigur, nu pe tine personal pentru că apropierile dintre noi au fost dintre cele mai obişnuite. Dar a fost suficient să mă uluieşti de câteva ori şi în mintea mea te transformase într-un fel de zeitate. Îţi dai seama câte puteau să se întâmple în mintea unui adolescent de la 13 ani cât aveam când te-am văzut prima oară în Sebastian… până acum vreo 7 ani când am lucrat împreună şi m-ai lăsat să văd că „suntem de pe planete diferite”, cum mi-ai spus. E, îţi scriu acum, Carmen pentru că mă gândeam să ştii că, fără să ştii, l-ai antrenat pe unu’ pentru poezie. Iar el te-a iubit şi te iubeşte (sigur, cum zice gluma, dar nu pe tine) Tocmai pentru că acum ai un copil şi te admir pentru asta enorm ştiu că, în cel mai rău caz, o să mă crezi nebun şi gata. P.S. Mi-e ciuda ca nu m-am gandit să-ţi trimit mesajul ăsta pe 1 aprilie că poate mai lua din senzaţia de creep pe care o dă. Atâta doar că pe întâi nu îmi era clar ce legătură poate să aibă o persoană reală ca tine cu fiinţa imaginară care m-a pregătit aşa bine să fiu fericit.

DORINA D. Cum să uit tocmai de tine! Scriu o chestie despre cum iubim si m-am tot gandit eu ce sa scriu si a expirat deadline dar ideea m-a framantat. Şi atunci am zis. Da’ de ce să nu scriu eu direct fiecărei persoane pe care o iubesc şi nu i-am zis niciodată şi să încerc să stabilesc în ce fel. Am numărat şi aveam 6, pentru poveste parcă pot să mă opresc la 7. O săptămână de 7 ani. Eşti singura tipă cu care sm mers la un sex în grup şi ea nu s-a futut cu nimeni. Te-am iubit din secunda în care mi-ai spus că tu iubeşti pe cineva şi nu poţi, chiar dacă stabilisem în linii mari cine se fute cu cine. Tu ai stat, nu ai fost speriată deloc să vezi că am dezbrăcat-o pe tipă şi că nu mă mai opream. Te-ai aşezat chiar pe pat lângă noi şi asta mă excita uluitor. Cred că m-a stârnit cel mai mult momentul acela, Dorina. Ei, dar nu doar de-asta te iubesc. Ci şi pentru că tu mi-ai explicat cum se înţeleg scrisorile de dragoste ale lui Eminescu din perspectiva unei femei.

Şi doar despre tine, care eşti curăţenia vieţii, chiar şi gîrbovită, mi-ai pus în scenă tot dansul şamanic – al meu, al tău?- (specialiştii pot să-i zică o cădere nervoasă, fiecare să-i zică aşa cum îi face bine) nu întreb. Cum al meu e şi handicapul că niciodată nu m-a atras niciun bărbat, nu e decât o simplă trăsătură a chipului întins de jur împrejurul corpului. Claudiu pe care îl iubesc, Radu pe care îl iubesc, Sergiu pe care îl iubesc, Ştefan Daniel pe care îl iubesc, Răzvan, Marin pe care îl iubesc fără să mă fi atras vreo dată sexual, iubirea mea pentru voi e un cal de curse fără jocheu. Şi asta face frumuseţea să fie singura posibilitate de întâlnire. O singură posibilitate în atâtea forme de a rămâne în legătură nu doar cu tine, ci cu toate formele tale aşa diferite de mine. Ştiu, frumuseţea nu să ne fie iertată niciodată. E dreptul tău. Orice reproş ar fi doar o scuză, iar ăsta e cel mai străin lucru de frumuseţe. Fiecare cu partea lui. (24.04.2016)

 

fbtest

Un gând despre „Scurte scrisori pentru toată iubirea”

  1. Interesant paragraf dar si reactiile pe care le ai pentru persoanele care au apreciat ceea ce ai scris. Putini pot sa indrazneasca sa rosteasca pareri atat de sincere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.