Poetic este prezent cu Anca Mizumschi la Poeticile cotidianului

Joi, 6 mai de la ora 19.00

in club The Other Side

(Str Brezoianu nr 4)

poeticile cotidianului

editia 133

POETIC ESTE PREZENT

cu

Anca Mizumschi

Intr-o epoca in care televizoarele ne polueaza cu vitejiile cate unui supererou ce vine cu mainile goale si infrunta o divizie de soldati superinarmati, cineva are curajul sa iasa in fata noastra si sa vorbeasca despre arta, despre criza de legitimitate a poeziei in societatea de azi, despre incalzirea globala a cortexului si lumea vidata de povesti si mituri” scria Iulian Costache despre cel mai recent volum semnat de Anca Mizumschi. In timpul in care a studiat medicina, jurnalistica, si a absolvit psihologia, Anca Mizumschi a parcurs un drum poetic ce a inceput in 1988 cu debutul in colectia cartea cea mai mica. In 2008, cand lansa „Poze cu zimti”, a anuntat inchiderea unui arc peste timp adresat generatiei sale si a inceput sa vorbeasca de o noua etapa a poeziei sale.

„merg pe stradă foşnind/ din bucăţile mele lipsă/ ca vântul atingându-se de un mormânt surprins/ de frunze în mişcare din volumul Anca lui Noe


In al cincilea an de poeticile cotidianului suntem pregatiti pentru un format radical: poetici relationale.

Primii patru ani si jumatate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente aparitii editoriale s-au desfasurat ca “literaturi in miscare”, formula prin care fiecare dintre autorii invitati au fost prezentati publicului si pusi in fata unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment in care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii si ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitati.

De pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului imbogatesc formula initiala cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relationala.

In acest sezon invitatul principal este publicul asa ca va invitam sa aduceti cu dumneavoastra hartie si instrumente de scris pentru ca o sa ne distram citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasforma intr-un atelier de lectura coordonat de Razvan Tupa in club Other Side, in fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului isi propune sa investigheze un element esential pentru expresia poetica de astazi. Vom continua bursa de poezie şi, dacă vă înscrieţi cu 10 minute înainte de începerea evenimentului aveţi publicul pentru poezia voastră timp de 5 minute de microfon deschis. Daca publicul cere mai mult de la voi, continuaţi.

Un eveniment sprijinit de fdl

http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/

English

http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.