Concurs pentru poeţii care încă nu au debutat şi nu sunt membri ai USR

A VII – a ediţie a Zilelor de poezie şi a Concursului Naţional de Poezie ,,Constantin Virgil Bănescu” este programată în luna mai la Târgovişte. Manifestarea îşi propune încurajarea şi promovarea tinerilor creatori de poezie. ,,nu fluturele aşezat parcă pe o rază de soare-a murit / ci ochiul omului care să-l vadă aşa” este citatul ales de gazde din poezie lui Constantin Virgil Bănescu pentru a anunţa concursul din acest an.

REGULAMENTUL CONCURSULUI „Constantin Virgil Bănescu” 2016

  1. La concurs pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut Premiul „Constantin Virgil Bănescu” la ediţiile precedente ale concursului.
  2. Lucrările vor fi trimise în perioada 10 martie 2016 – 15 aprilie 2016, pe adresa doinabanescu@yahoo.fr şi vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor.

Participanţii vor trimite datele de contact:

– numele şi prenumele autorului;

– locul şi data naşterii, adresa, numărul de telefon şi adresa e-mail.

  1. Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu maximum 5 (cinci) poezii.
  2. Lucrările vor intra în patrimoniul Concursului naţional de poezie ,,Constantin Virgil Bănescu”.
  3. Laureaţii vor fi anunţaţi cu o săptămână înainte, pentru a fi prezenţi la Zilelele de poezie şi la festivitatea de premiere, care vor avea loc la Târgovişte, în zilele de sâmbătă 14 mai şi duminică 15 mai 2016.

În cadrul Zilelor de poezie se vor organiza expoziţii, recitaluri de poezie, dialoguri literare, ateliere de creaţie, lansări de carte, întâlniri cu personalităţi din lumea literară, vizite la:

– Complexul muzeal Curtea Domnească

– Muzeul tiparului şi al cărţii româneşti vechi

– Muzeul scriitorilor târgovisteni

– Casa atelier „Gheorghe Petraşcu”

– Muzeul de Artă

– Casa atelier „Vasile Blendea”

– Mânăstirea Dealu – Târgovişte

– Muzeul regional de istorie (Galeriile Stelea).

Organizatorii asigură invitaţilor cazarea, masa şi cheltuielile de transport.

  1. Jurizarea lucrărilor va fi asigurată de personalităţi din lumea literară.

Preşedintele juriului este scriitorul Octavian Soviany.

  1. Lucrările readactate vor fi trimise pe adresa:

– doinabanescu@yahoo.fr;

– telefon fix: 0245-210732;

– mobil: 0724-528425.

Participanţii vor primi confirmare de primire a lucrărilor trimise spre jurizare.

Anul trecut, Observator Cultural găzduia un supliment dedicat manifestării: „Mulţi dintre cei premiaţi la Zilele de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”, între timp, au publicat cu succes primul volum personal cum este cazul lui Alexandru Văsieş, Radu Niţescu (2012) sau Cătălina Matei (2013). Alţii adună în continuare premii şi continuă să-şi lucreze poezia în reviste ca Alecart, Zona Nouă sau Poesis Internaţional (Amalia Cernat, Daniel Coman, Anastasia Gavrilovici, Dan Dediu, Vlad Pojoga, Cătălina Stanislav, Andrei Șerban)”.

Organizatorii evenimentului sunt şi în 2016 Primăria Municipiului Târgovişte, Teatrul Municipal Târgovişte, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Complexul muzeal Curtea Domnească, Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Liceul „Voievodul Mircea” Târgovişte, cu sprijinul revistei Observator Cultural.

„Mulţumim celor care aleg să ne fie alături” transmit organizatorii participanţilor din acest al şaptelea an de evenimente de poezie la Târgovişte.

zilele Castigatori-si-invitati
Câştigători ai concursului Zilele de Poezie „Constantin Virgil Bănescu” în 2015

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.