Poezie 4X4 – (super) puteri literare in Energiea cu lecturi și o lansare de carte Ernst Jandl

Timp de 4 săptămâni, câte 4 ore, în fiecare sâmbătă, participanții la atelierul de poezie IDC au trecut prin tot felul de exerciții, aproape ca Harap Alb și prietenii săi. Pe 10 noiembrie, exercițiul lor ești tu, cititorule!

(super) puteri literare. lectură publică
poetici de la Atelier IDC 2012

Ultima întâlnire a atelierului de poezie Incubatorul de Condeie este deschisă publicului și include prezentarea unei cărți-eveniment, „Cele mai frumoase 100 de poeme” de Ernst Jandl (Humanitas). Sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 15.00, Energiea Pub (str.Brezoianu 4- de la Mac Cismigiu, spre Dâmbovița în jos până la intersecția cu Lipscani).
Dintre participanții la atelier așteptăm să vină în fața dumneavoastră Diana Bădica, Bianca Dobrescu, Teodora Gheorghe, Radu Ianovi, Andrei Menace, Radu Niţescu, Ania Vilal, Andrei Zbîrnea, Carmen Zaniciuc și Decebal Dumitrescu.
La atelier au mai participat și sperăm să vină și la întâlnirea cu publicul Gabriele Malcinschi, Magda Burcovschi, Andrei Mînzăreanu, Marian Dragomir, Adrian Diniș, , Ana Maria Lupașcu, Andreea Rău, Adriana Dima și Bogdan Dărădan.

Ei au trecut prin traduceri homolingvistice, exerciții de poeme monovocalice, rime morfologice și au transformat în poezie știri din ziarul „ring” dar și drumurile lor repetate până la atelier.  Săptămâna trecută au avut parte de un „crash course” de poezie concretă cu Gabriel H. Decuble în calitatea sa de traducător al poeziei lui Ernst Jandl. De altfel, poezia lui Jandl este vedeta primei părți a întâlnirii de sâmbătă (10 noiembrie, de la ora 15.00) când va fi prezentat volumul „Cele mai frumoase 100 de poeme” de Ernst Jandl (Humanitas) în traducerea și prezentarea lui Gabriel H. Decuble.

Poezia austriacului Ernst Jandl (1925-2000) nu este complet necunoscută publicului din România. Nu mai departe decât anul trecut, o expoziţie dedicată dimensiunii video şi audio a operei sale s-a plimbat prin Sibiu şi Timişoara. Editura Humanitas a publicat, anul acesta, volumul „Cele mai frumoase 100 de poeme” în care versiunea românească a textelor lui Jandl este semnată de Gabriel H. Decuble. De altfel, traducătorul a făcut şi selecţia textelor şi a înzestrat această ediţie cu o prefaţă şi un tabel cronologic, dar şi cu notele atât de necesare în cazul unui tip de poezie care se îndepărtează serios de ceea ce era obişnuit să găsească în versuri publicul larg din România. (din ziarul „ring”)

Pentru confirmări și întrebări folosiți pagina evenimentului http://www.facebook.com/events/123298564492413/

Un playlist cu imagini de la cele 4 ateliere IDC din acest an puteți găsi aici.


Un gând despre „Poezie 4X4 – (super) puteri literare in Energiea cu lecturi și o lansare de carte Ernst Jandl”

  1. Atelier IDC este o formula interesantă de lucru. Desi nu am participat acest gen de exercitiu poetic se pare ca a dat roade. Felicitari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.