Competitia POEZIEI cu Mihail Galatanu la ATELIERELATIONALE

Libraria Dalles, BoomLIT.com și Bookiseala.ro

organizează sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 17.00 la Cafeneaua Dalles

(Bd.Nicolae Balcescu nr 18, Bucureşti )
sesiunea 11 de altelierelaţionale

Competiţia poeziei

un traseu “intravenos”

cu

Mihail Gălăţanu

mihail-galatanu-braila

Sâmbătă, atelierele organizate la Cafeneaua Dalles sunt dedicate competiţiei pe care o include fenomenul poetic în manifestările sale. Mihail Gălăţanu, poetul cunoscut şi pentru că a fost urmărit de poliţie după ce reclamanţi tradiţionalişti au sesizat organele cu privire la conţinutul poeziilor sale, vine la Ateliere să aducă în faţa publicului mizele poeziei sale aşa cum s-au formulat acestea în cărţile sale dar şi în serii nepublicate încă.

Născut la Galaţi, Mihail Gălăţanu a debutat în 1982 în presa literară cu recomandări semnate de Emil Brumaru şi Geo Dumitrescu. A făcut studii realiste de matematică-fizică şi a fost bursier al statului francez şi al comunităţii europene în Paris la jumătatea anilor 90. Este legat de cenaclul Universitas şi a publicat, pe lângă poezie, cărţi de proză şi eseu.

Ajunsă la ediţia XI, manifestarea coordonată de Răzvan Ţupa îşi propune să încurajeze o abordare dinamică a literaturii contemporane astfel că sunt încurajate intervenţiile din public. De la ora 16.50 sunt aşteptaţi şi de această dată toţi cei care doresc să prezinte publicului de la Dalles textele poetice preferate (producţie proprie sau nu).

Puteti confirma prezenta dumneavoastra la pagina evenimentului pe facebook

Bursa de poezie şi microfonul deschis

atelierelationale

Ca de obicei, la Atelierelaţionale veţi putea vedea înregistrări video cu poezie. Am reprogramat reprezentările din jurnalismul video dedicate poeziei cu fragmente de interviuri şi secvenţe din emisiuni de televiziune dedicate scrisului în mai multe colţuri ale lumii.

Este o ediţie la care vor fi împărţite gratuit ultimele exemplare din caietele de poezie concepute pentru luna noiembrie. În această variantă relaţională a broşurii sunt incluse 10 repere pentru poezia relaţională, în variant română-engleză. În plus este o ediţie dedicată invitaţiei de a performa în faţa publicului de la Dalles poemele proprii sau cele care vă plac. La această ediţie se va relua bursa de poezie şi momentul de microfon deschis, publicul fiind invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care ar plăti să îi vadă. De asemenea, continuă dezbaterile privind antologia de poezie pentru sms şi se vor anunţa parteneriatele evenimentului pentru noile proiecte pe care atelierele le va susţine împreună cu site-ul reteaua literară.

Veniţi cu 5 minute înainte de începutul evenimentului şi va puteţi înscrie pentru 5 minute în care microfonul este al dumneavoastră. 5 minute în care puteţi să îi faceţi pe ceilalţi să înţeleagă poezia voastră.

contact: Răzvan Ţupa | 0724124722 | razvan_tupa@yahoo.com

mai multe detalii în pagina dedicată evenimentului

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.