Vara poeziei la Teatru – 12 poeti recita la Craiova

Poezia de calitate poate fi auzită în miezul verii la Teatrul Național Craiova, în cadrul Întâlnirilor revistei SpectActor se arată într-un comunicat. Inițiativei Uniunii Scriitorilor din România, prin vocea lui Gabriel Chifu, vicepreședinte al breselei scriitorilor, aceea ca mai mulți poeți să citească din ultimele lor volume de versuri, Teatrul Național Craiova i s-a alăturat firesc.
Astfel, pe 4 iulie, de la ora 12, iubitorii de poezie sunt invitați să ia parte la un spectacol-lectură în care doisprezece poeți vor recita versuri în fața publicului craiovean.
Vor fi prezenți pe scena sălii, care poartă numele marelui scriitor Ion D Sîrbu, scriitorii Gabriel Chifu, recent laureat cu premiul USR pentru volumul de poezie “Însemnări din ținutul misterios”, Varujan Vosganian, Nicolae Prelipceanu, redactor-șef al revistei “Viața Românească”, autor al unui nou volum bine primit de critica literară, “La pierderea speranței”, Paul Aretzu, redactor-șef al revistei “Ramuri”, autor în 2011 al antologiei de versuri “Ștergerea completă a feței”, Nicolae Coande, autor al antologiei “Vorba Iago” (2012), Ionel Ciupureanu, premiat de Asociația Scriitorilor din Craiova pe anul 2010 pentru volumul “Mișcări de insectă”, Ioana Dinulescu, autoare, în 2011, a plachetei “Fereastra spartă”, Horia Gârbea (cea mai nouă carte a sa de poezie, “Trecutul e o sărbătoare”, a apărut în 2012), Bucur Demetrian, George Popescu, Cristian Liviu Burada, Mihai Ene. Moderatori vor fi criticii literari Dan Cristea și Gabriel Coșoveanu.
Amfitrion, directorul TNC, regizorul Mircea Cornișteanu.
Intrarea publicului este liberă.

Un gând despre „Vara poeziei la Teatru – 12 poeti recita la Craiova”

  1. Pe scurt (ardeleneşte!): 1. Este meritoriu că oltenii promovează Poezia… 2. Păcat că şi-au ieşit din mână (evreii şi armenii le dau clasă!). 3. Adică cum? Vii să guşti ori să te înfrupţi de poeme pe gratis?! 3. Cu câteva săptămâni în urmă, autorul unui volum de sonete a organizat la Oradea (un oraş situat în NV-ul României!), un Recital de sonete. La care au recitat şi actori. Intrarea era 10 lei, în care era cuprins şi un exemplar din volumul său. 4. Cultura nu are nevoie de spărgători de grevă. Căci iată ce zice un epigramist:
    E necesar ca eu să dovedesc
    Un adevăr ce astăzi te izbeşte?
    Când intelectualii flămânzesc
    Cultura nu se-ngraşă, ci slăbeşte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.